Op deze pagina: ZONDVLOED in NEW YORK  een poëtisch theaterstuk geschreven door Monica Maat.

 

POËTISCH THEATER:

ZONDVLOED IN NEW

YORK

 

VERVOLG van Poëtisch Theater 1

Voor inleidend woord zie: Poëtisch Theater 1. Momenteel nemen er 29 mensen deel het het Poëtisch Theater en daarmee is het gezelschap bijna compleet. Er wordt alleen nog een slagwerker gezocht. Tips zijn welkom!

 

POËTISCH THEATER: ZONDVLOED in NEW YORK.

Ballet 13 februari 2015 

De "Paradijselijke Dans" voor het Poëtisch Theater bestaat uit twee delen. Vanaf de herfstvakantie 2014 is er wekelijks geoefend. Vandaag,13 februari 2015, mag ik samen met de dansers en Mariëlle, de balletlerares, meemaken dat de choreografie van het eerste gedeelte van de dans  volledig is doorgenomen. Een heugelijk feit waar even bij wordt stilgestaan. Vanaf nu kan het uitwerken van de expressie aandacht krijgen en kan ook begonnen worden met het oefenen van het tweede gedeelte! Op de foto hieronder een "spiegel" impressie.

 


 

POËTISCH THEATER: ZONDVLOED in NEW YORK.

Videofilm  12 maart 2015 Oefeningen van gebaar en mimiek ter voorbereiding voor videofilms 

 

Onder het "toeziend oog" van de regieassistent en Monica is op donderdag 12 maart de videogroep bijeengekomen. Dit keer om droog te oefenen voor de videofilms, die op een later tijdstip opgnomen zullen worden. De videofilms zijn onderdeel van het Poëtisch Theater en maken deel uit van de verhaallijn. Er is geconcentreerd gerepeteerd  en het is duidelijk te merken dat er al wat meer is samengewerkt. Het was een  prettig samenzijn waar in alle rust geoefend kon worden.   

    

 


 

POËTISCH THEATER: ZONDVLOED in NEW YORK.

Zang 16 maart 2015 

 

Op 16 maart kwam het 'ZONDVLOEDKOOR' weer bijeen om te oefenen. Tijd voor de tweede stem en tijd om het refrein en het en het slotcouplet in te studeren.Tijd ook om wat meer uit te proberen, wat te experimenteren. Want....het is de bedoeling om in gezamenlijkheid te groeien en de muziekpartij te ontwikkelen. Dat begint natuurlijk met zoeken... wat wel, en vooral.... wat niet! Een eerste opzet is er. Volgende keer verder!

    

Foto boven: gedeelte van het koor met arrangeur op piano  

 

 


 

POËTISCH THEATER: ZONDVLOED in NEW YORK.

Werkoverleg 24 maart 2015 i.v.m. videovoorstellingen, decors en voorbereiding voor de gezamenlijke oefenvoorstelling met alle diciplines

 

Foto's boven: werkoverleg bij de filmmaakster en rechts: werkoverleg bij de directeur van theater Posa.

 

Het is dinsdag 24 maart... de dag is gereseveerd voor 'ouderwets' werkoverleg! Eerst langs bij de filmmaakster en 's avonds met de filmmaakster op naar de directeur van Theater Posa. De eerste proefstukjes van de videovoorstellingen worden bekeken. Dat ziet er verrassend leuk uit. Daarna is het tijd voor de kunstzinnige decors. Deze worden op goede volgorde van presentatie geplaatst. Bij de directeur van theater Posa nemen we het draaiboek door voor de repetitie waaraan alle diciplines tegelijk meedoen en die binnenkort zal plaatsvinden in het theater. Ook het geluid en het  licht worden doorgenomen. De decorbouwer van het theater is [op aanwijzing van Monica] inmiddels bezig om een geometrisch ontwerp te maken dat multifunctioneel gebruikt kan worden. Helaas, meer kan ik niet verklappen. Rest ons nog om goedgestemde goden aan te roepen want aan de gedegen voorbereiding zal het niet liggen!   

 


 

POËTISCH THEATER: ZONDVLOED in NEW YORK.

Toneel 25 maart 2015

 

                  

 

Het is woensdag 25 maart. Hoog tijd om naast de filmrollen deze keer de toneelrollen door te nemen. Er is door de hoofdrolspelers inmiddels aardig wat tekst uit het hoofd geleerd. Dat maakt dat er ruimte vrij komt om op de emoties, die de teksten oproepen, in te gaan. Het maakt dat je steeds meer jezelf kunt geven. Het wordt spelen vanuit vrijheid!

 


 

POËTISCH THEATER: ZONDVLOED in NEW YORK

Gezamenlijke bijenkomst met alle diciplines in Theater POSA 13 april 2015  [Foto's: Bob Houthuyzen]                           

Een eerste gezamenlijke oefenbijeenkomst met de diverse diciplines van het "Zondvloedgezelschap" vond op 13 april plaats in theater POSA. Een kleine impressie van het eerste optreden ziet u hieronder in beeld gebracht. Veel van de  beelden kan ik niet laten zien, want dat zou te veel verraden. De foto's zijn van Bob Houthuyzen. Uiteraard maakte hij veel meer foto's, maar die zijn bestemd voor het Theateralbum dat tegen de tijd dat de uitvoering plaats zal vinden het licht zal zien.

 

    

Eerst nog even muzikaal overleg tussen de pianiste/arrangeur en accordeoniste voor de eerste gezamenlijk oefening in Theater Posa  begint

 

                                                                      

                                                                       Boven:  Het Zondvloedkoor oefent  in Theater Posa                      

     

 Boven: Toneel en filmspelers in beeld  tijdens de gezamenlijke bijeenkomst om te oefenen in Theater Posa

                                                         

                                     En ook de balletdansers geven hun  voorstelling  tijdens de gezamenlijke bijeenkomst in Theater Posa

 

 


 

POËTISCH THEATER: ZONDVLOED in NEW YORK.

Zangrepetitie met nieuwe koorleden 11 mei 2015 

 

Boven: nieuw koorleden. Foto monica maat ©

Op 11 mei heeft de arrangeur geoefend met vier nieuwe koorleden die het 'Zondvloedkoor' komen versterken  met 1e, 2e en 3e stem voor alten en sopraan. Een fijne aanwinst!  Op 18 mei is er weer een gezamenlijke oefenbijeenkomst in Theater Posa en dan worden deze debutanten, wel met liefde, maar toch... in het diepe gegooid.

 

 


 

POËTISCH THEATER: ZONDVLOED in NEW YORK.

Gezamenlijke bijenkomst met alle diciplines in Theater POSA 18 mei 2015   [oefenen mise en scène]

Op 18 mei vond een gezamenlijke oefenbijeenkomst van alle disciplines in Theater Posa plaats. Ditmaal meer als repetitie bedoeld om de mise en scène en precieze volgorde van alle diciplines door te nemen. Ook de eerste opzet van de videofilms van Marga Wiebenga zijn op proef vertoond en met applaus ontvangen. En er waren diverse geluidsbeelden te zien en te horen, zoals liefelijke geluiden uit het Paradijs maar ook aardse geluiden in combinatie met de klanken van de Franse electro/house band Justice en de Britse rock band Genesis. 

 

              Genesis performing.jpg 

 

Tussen alle fragmenten van o.a. muziek, toneel en video verschijnt als een rode draad in het stuk de declamator. De declamator heeft een bindende funtie tussen alle diciplines. Op de foto hieronder is de declamator, met zijn prachtige stem, voor het eerst in actie en gezegd moet worden: dat gaat erg goed voor een eerste keer!

                                

                                     

           

 


 

VERVOLG zie: POËTISCH THEATER  3