Geplaatst: April 2011

 

KUNSTBLOG met uitsluitend informatie over KUP 11 [Kunst Uit de Polder 2011] + alle activiteiten van KUP 11 op een rij vanaf 2011 t/m aug. 2016

 

Voor mijn eigen blog zie: www.monicamaat.nl  aldaar blog aanklikken

 


ONDERSTAAND:  INFORMATIE over KUNSTACTIVITEITEN vanaf 2011 over het kunstenaarscollectief KUP 11

Te lezen zijn: persberichten vanaf 2011 over het kunstenaarscollectief KUP 11 en de talrijke exposities die zij inmiddels heeft gehouden.  Ook is een persbericht te lezen over de Verhalen en Gedichten wedstrijd welke Kup 11 in samenwerking met de Gemeente Lelystad in 2011 heeft georganiseerd.  

 

Onderstaand als eerste het  bericht over de oprichting van het kunstenaarscollectief KUP 11, op 4 februari 2011, waar ik  vanaf de oprichting t/m oktober 2016 bijna 6 jaar de PR voor  verzorgde, webmaster van ben geweest en in het bestuur heb gezeten. 

 

OPRICHTING KUP 11  4 februari 2011

 

Voor KUNSTSITE KUP 11 klik op:  www.kup-11.nl

 

 


PERSBERICHT

 

                      

AANKONDIGING OVER KUP 11 een nieuwe Kunstenaarsgroep. 

Geplaatst 26 april 2011

Persbericht: De Krant van Flevoland. Monica Maat

KUP 11 KUNST UIT DE POLDER PRESENTEERT ZICH

KUP 11 [Kunst Uit de Polder 2011] een samenwerkingsverband van beeldend kunstenaars uit Lelystad en Dronten is onlangs opgericht. "De kunstenaars zijn een intensiever contact met elkaar aangegaan om elkaar te insprireren en te versterken", aldus woordvoerster Monica Maat.  Zij vertelt: "in  sneltreinvaart   hebben we een programma voor 2011 samengesteld en georganiseerd en werken we ook samen met de Gemeente Lelystad die 2011 tot "Het Jaar van het Lelystadse Water 2011" heeft uitgeroepen. Dat was voor KUP 11 een aardige gelegenheid om op het thema "Water", in de breedste zin van het woord, in te haken. De  eerste  kunstuitingen  van KUP 11 op het thema "Water" worden gepresenteerd op "De Dag van het Park"op 29 mei. Behalve werken op doek en etsen is ook klein beeldhouwwerk en keramiek te koop. Daarna volgt de Kunstmarkt op Artifest op 25 en 26 juni, waar duizenden bezoekers worden verwacht. Samen met de Gemeente organiseren Monica [namens KUP 11] en Peter Kouwenhoven [namens de Gemeente] een Verhalenwedstrijd en Gedichten Wedstrijd n.a.v.  van  "Het Jaar van het Lelystadse Water".  De leden van KUP 11 jureren de wedstrijd. "We voelen ons vereerd dit te mogen doen". Voor augustus 2011 staat een expositie op het thema "Water" gepland in HIVA Oa Galleryop de Lelybaan 52 bij  de  Bataviahaven". "Remco van Zwol,  de galeriehouder en de leden van KUP 11 zijn zeer verheugd over deze samenwerking", vertelt Monica enthousiast. In september volgt verder nog een expositie in Art Factory Calliope aan het Kofschip 12 te Lelystad. De Gemeente heeft prachtige flyers laten drukken waarop de Verhalen en Gedichten Wedstrijd met reglement wordt aangekondigt, maar ook KUP 11 presenteert zich op deze flyer. KUP 11 bestaat uit: Wil Fokke, Guda Boelens, Annette Sieger, Charlotte Bakker, Mariette Gralike, Ria de Rooy, Ingrid Goemans, Kitty van Dijk en Monica Maat.

Nieuws van de Gemeente Lelystad over KUP 11 is te vinden op: http://tinyurl.com/6lawrl7  Voor een artikel in de KRANT van FLEVOLAND over KUP 11 kunt u klikken op:  http://www.krantvanflevoland.nl/profile/redactie/article370355.ece/kup_11_initiatief_met_kunst_uit_de_polder

 

 


Foto onder: Beeldend kunstenaar Wil Fokke, voorzitster van  Kup 11

                      

Foto onder: Beeldend kunstenaar Kitty van Dijk, secretariaat van KUP 11  

                     

 

Bestuur van KUP 11 vanaf april 2011:

 

Het bestuur van KUP 11 bestaat momenteel uit: Wil Fokke voorzitster, Kitty van Dijk secretariaat, Monica Maat PR en organisatie, Martine van Raak penningmeesterKunstsite: www.kup-11.nl

 

 


Onderstaand: De allereerste activiteiten van KUP 11 om er in te komen.

1.Kunstmanifestatie Artifest en 2. De dag van het Park. 

 

Bericht geplaatst: juni 2011

K U P 11  OP ARTIFEST MANIFESTATIE  2011 

 

Foto onder:KUP 11 op kunstmarkt tijdens ARTifest op Bataviahavendagen  2011

 

Foto: Werk van KUP 11 op Kunstmarkt ARTifest bij Bataviahavendagen. 25 en 26 juni 2011. Van L naar R: Wil Fokke, Monica Maat, Ets van Annette Sieger, Guda Boelens, en gedeelte van waterlandschap van Kitty van Dijk. 

 

  Foto: Kunstmanifestatie Artifest tijden Bataviahaven dagen 2011. Van L naar R: Martine van Raak penningmeester van KUP 11 en kunstenares Kitty van Dijk voor de kunstkraam van Kup 11. 


 

K U P 11 op de Kunst en Cultuurmanifestatie  ARTIFEST 2011 

Aankondiging geplaatst 20 mei 2011

KUP 11 [Kunst Uit de Polder] waaronder ikzelf, presenteert zich op de manifestatie ARTIFEST op het thema "Water" bij de Batavia haven, waar duizenden bezoekers worden verwacht.

In samenwerking met de Gemeente Lelystad is ook een folder gedrukt, waarop een verhalen en gedichtenwedstrijd en de activiteiten van KUP 11 worden vermeld. De manifestatie vindt plaats op 25 en 26 juni 2011 van 11.00 uur tot en met 18.00 uur bij de Bataviahaven in Lelystad.

 


 

D I J K D I C H T E R S  O P  A R T I F E S T  2011 

Foto onder: optreden van De Dijkdichters op Artifest 2011

 

                     

Foto: Enkele Dijkdichters tijdens optreden op Artifest 2011


 

De  D I J K D I C H T E R S  op de Cultuur en Kunstmanifestatie ARTIFEST 2011

Aankondiging geplaats 20 mei 2011

De DIJKDICHTERS waaronder ikzelf presenteren zich en dragen gedichten voor tijdens de twee dagen durende Kunstmanifestatie ARTIFEST op 25 en 26 juni 2011 rondom de Bataviahaven in Lelystad waar duizenden bezoekers worden verwacht. Op beide dagen zijn De Dijkdichters vanaf 11.00 uur tot 18.00 uur te beluisteren op diverse tijden zoals in het programmaboekje staat vermeld.Meer over de DIJKDICHTERS en Poezie van mijn hand +mijn cv is te lezen op: www.dijkdichters.info

Poezie van mijn hand is ook te lezen op de kunstsite: www.monicamaat.nl onder de rubriek: POEZIE en ook onder de rubriek GRAFIEK en POEZIE.

 


 

Bericht geplaast: 26 april 2011

 

KUP 11 met Kunst op De Dag van het Park in Lelystad in het Bultpark 2011 

 

KUP 11 [Kunst uit de Polder 2011] een groep kunstenaars uit Lelystad en Dronten, waaronder ikzelf [zie ook aankondiging oprichting Kup 11 meer bovenaan deze pagina] ondernemen tijdens "Het Jaar van het Lelystadse Water", diverse activiteiten. Kup 11 start haar activiteiten op "De dag van het Park" in het Bultpark in Lelystad op 29 mei 2011 van 11.00 tot 16.00 uur.Behalve schilderijen en etsen is ook klein beeldhouwwerk en keramiek te koop. Kup 11 staat op deze dag met 2 kramen in het Bultpark. In samenwerking met de Gemeente is er een folder gedrukt waarop een verhalen en gedichtenwedstrijd en de activiteiten van Kup 11 worden vermeld.

Foto onder: de kunstkraam van Kup 11 voor De dag van het Park is ingericht, de informatiebrochures zijn klaar om uitgedeeld te worden , de dag kan beginnen , maar nu het weer nog.  29 mei 2011. 

            

                            


 

 

EXPOSITIE KUP 11 bij Gallery Hiva Oa.

 

 BBericht geplaatst: augustus 2011

 

PERSARTIKEL EXPOSITIE KUP 11 BIJ HIVA Oa ART GALLERY met "waterwerk"

 

Onder: Persfoto bij persartikel in De Krant van Flevoland aug. 2011 

 

Foto: Remco van Zwol galeriehouder van Hiva Oa Art Gallery met Monica Maat voor het schilderij "Waterballet"dat in het kader van Het jaar van het water speciaal is gemaakt op dit thema. 

Persbericht: De Krant van Flevoland. Monica Maat

WATERWERKEN KUP 11 IN HIVA Oa ART GALLERY

Lelystad/Dronten. De woordvoerster namens KUP 11, Monica Maat en Remco van Zwol galleryhouder van Hiva Oa Art Gallery zijn het er over eens: een unieke en inspirerende samenwerking heeft geleid tot een prachtige expositie van een serie 'waterwerken'. Een geslaagd experiment dat begon naar aanleiding van "Het jaar van het Lelystadse Water" en bijna gelijktijdig samenviel  met de oprichting van Kup 11, Kunst uit de Polder, een samenwerkingsverband van kunstenaars uit Lelystad en Dronten. "Na onze start op de Dag van het Park en de ervaring die we hebben opgedaan tijdens de cultuurmanifestatie Artifest, heeft de kunstenaarsgroep zich verheugd op een vervolg d.m.v. het tonen van waterwerken in de Gallery van Remco", aldus Monica. "Het is leuk om op een thema de verschillende stijlen van de kunstenaars in al hun eigenheid terug te zien", vervolgt Remco." Dat maakt het boeiend". Monica: "het scheppen van kunst in groepsverband was voor ons een nieuwe ervaring. Naast individuele kunstuitdrukkingen heb je ook te maken met groepsprocessen. Hoe inspireren en versterken we elkaar en met welke invloeden hebben we dan te maken. Vragen die we van te voren kunnen bedenken, maar waarvan we niet weten hoe dat in de praktijk zal uitvallen". Niettemin, is het voor Remco en de leden van KUP 11 nu vooral een kwestie van gewoon doen geweest en dat levert de nodige verrassingen op. Beeldhouwwerk, keramiek, etsen, schilderijen op doek, een scala aan technieken zijn in de Gallery van Remco te bezichtigen. Hiva Oa Art Gallery is te vinden aan de Lelybaan 52 in Lelystad bij de Bataviahaven. De expositie loopt van 4 tot en met 27 augustus. De Gallery is op donderdag, vrijdag en zaterdag open van 13.00 tot 17.00 uur. KUP 11 bestaat uit: Wil Fokke, Guda Boelens, Annette Sieger, Charlotte Bakker, Mariette Gralike, Ria de Rooy, Ingrid Goemans, Kitty van Dijk en Monica Maat. 

 


 

 A Bericht geplaatst: 1 juni 2011

UITNODIGING Expositie met "waterwerken" in HIVA Oa ART GALLERY   

 

                     

EXPOSITIE H I V A OA ART GALLERY 2011

In het kader van "Het jaar van het Lelystadse Water" exposeert KUP 11, [een samenwerkingsverband van kunstenaars uit de Flevopolder] een collectie werken op het thema: "Water".  De leden van KUP 11 zijn verheugd over deze samenwerking met Remco van Zwol, eigenaar van de Gallery.De expostie is te bezichtigen van: 4 t/m 27 augustus.Adres: Hiva Oa Gallery,  Lelybaan 52,  Lelystad. [Bij de Bataviahaven]Openingstijden: do. vrijd.zat. van 13.00 tot en met 17.00 uur. Meer over de Gallery en de expositie van KUP 11 is te lezen onder de rubriek NIEUWS op http://www.hivaoa.nl/NIEUW-s---.html Voor Persartikel over de expositie in Gallery Hiva Oa kunt U klikken op: http://www.krantvanflevoland.nl/profile/redactie/article406394.ece/waterwerken

 

 


 

Bericht geplaatst: aug.2011

VERLENGING EXPOSITIE HIVA Oa ART GALLERY LELYSTAD  

 

De expositie In Hiva Oa Art Gallery is is vanwege succes verlengd t/m 10 sept. 2011

Scrol voor meer informatie over de expositie naar beneden. 


                     

Foto: Waterwerken van KUP 11 in Hiva Oa Art Gallery te Lelystad. Van L naar R: werk van Mariette Gralike, Monica Maat, Ingrid Goemans. 

 Foto: Waterwerken van KUP 11 in Hiva Oa Art Gallery. Van L naar R.  Annette Sieger [op de achtergrond van haar werk is de Bataviahaven verwerkt]  voorts waterwerken van Kitty van Dijk en Guda Boelens.

 

 


Bericht geplaatst: 26 april 2011

 

REGLEMENT VERHALEN EN GEDICHTENWEDSTRIJD 2011

 

                     

W A T - I S - J O U W  - V E R H A A L - O F - G E D I C H T ?

VERHALEN EN GEDICHTENWEDSTRIJD 2011

In het kader van Het Jaar van het Lelystadse Water.

Geplaatst 26 april 2011

In het kader van Het Jaar van het Lelystadse Water 2011, schrijft de Gemeente Lelystad samen met KUP 11een verhalen en gedichtenwedstrijd uit op het Thema: Water in Lelystad. KUP 11 zal de verhalen en gedichten jureren.

Inzendingen: vanaf 14 mei t/m 13 augustus 2011

Flyers met het reglement zijn bij de Gemeente te verkrijgen, maar zullen ook tijdens de diverse manifestaties worden uitgedeeld.

Reglement:

Onderwerp: Het Lelystadse water.

Lengte Verhaal of gedicht: Verhaal 500 woorden. Gedicht 30 regels.

Wie: iedere Lelystedeling. Er zijn twee leeftijdsgroepen n.l. tot en met 16 jaar en vanaf 17 jaar en ouder en er zijn twee genres n.l. Gedichten en Verhalen.

Insturen: in tweevoud, 1 exemplaar met naaam, adres, leeftijd en telefoonnummer en het andere exemplaar moet zonder deze gegevens worden ingestuurd.

Waar naar toe: Stuur het verhaal of gedicht naar: Gemeente Lelystad, t.a.v. Peter Kouwenhoven, Postbus 91, 8200 AB Lelystad. Jurering: De jury bestaat uit leden van KUP 11. Organisatoren en huisgenoten van KUP 11 zijn uitgesloten van deelname.

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Wat valt er te winnen: Natuurlijk eeuwige roem! En er worden per leeftijdsgroep en categorie, dus verhaal of gedicht, eerste, tweede en derde preizen uitgereikt van resp. 50,--, 25,-- en 12,50 euro.

Boekje: Van de winnende verhalen en gedichten wordt een boekje gemaakt. De winnaars ontvangen meerder exemplaren van het boekje.

De prijsuitreiking vindt plaatst in september. Nader bericht daarover wordt in september verzonden.

Inzendingen: van 14 mei tot en met uiterlijk 13 augustus 2011

 


Bericht geplaatst 19 september 2011

 

P R I J S U I T R E I K I N G   Verhalen en Gedichten Wedstrijd in het kader van het Jaar van het Lelystadse Water. In De Kubus op 25 september 2011 om  16.00 uur

 

                 

Programma PRIJSUITREIKING

geplaatst 19 september 2011

 

Inleiding:  Monica Maat 

Ceremoniemeester: Felix Guérain

Bekendmaking Prijswinnaars

Voorlezen verhalen en voordragen gedichten door de winnaars

Gedicht van stadsdichter junior Michel van Dijk

Uitreiking van de boekjes met verhalen en gedichten van alle deelnemers

Drankjes en versnaperingen

Organisatie:

Peter Kouwenhoven gemeente Lelystad en Monica Maat namens KUP 11

Jury: leden van Kunstenaarscollectief Kup 11 


 

Prijswinnaars verhalen en gedichtenwedstrijd Lelystad Water. september 2011

 

                  

Op de Foto: Prijswinnaars van de verhalen en gedichtenwedstrijd in Kunstencentrum De Kubus. [Foto: Martine van Raak]


 

Geplaatst: 26 sept. 2011

 

Persbericht Flevopost.  Monica Maat

 

VERHALEN EN GEDICHTEN OVER LELYSTADS  WATER IN DE PRIJZEN

Van mei t/m augustus 2011 konden Lelystedelingen gedichten en verhalen inzenden op het thema: het Lelystadse water. De wedstrijd was uitgeschreven door de gemeente Lelystad in samenwerking met het kunstenaarscollectief Kup 11. De organisatoren Peter Kouwenhoven van de gemeente, tevens columnschrijver over alles wat groeit en bloeit in Lelystad en Monica Maat van Kup 11 hebben lang naar de prijsuitreiking toegewerkt. De jury bestond uit leden van Kup 11. Afgelopen zondag 25 september was het dan zo ver en heeft de zeer goed bezochte prijsuitreiking plaatsgevonden. De Kubus stelde hiervoor de Foyer belangeloos beschikbaar en ook de drankjes en versnaperingen zijn voor deze gelegenheid gratis aangeboden. De Gemeente had prijzen beschikbaar gesteld. In haar welkomstwoord refereerde Monica aan het feit dat er erg veel over nattigheden was geschreven. En dat is de gemeente, gezien deze zomer, natuurlijk duur komen te staan. Want welke gemeente deelt er nu prijzen uit voor nattigheden, zoals Water boven Lelystad, regendruppels en stormen? Zij moest de eerste gemeente nog meemaken die daarvoor prijzen uitreikt. Niettemin had de ceremoniemeester in de persoon van Felix Guerain, illustrator en rechtbanktekenaar, maar liefst 8 prijzen uit te reiken in de catergorieen verhalen en gedichten. Hij maakte er een spannende aangelegenheid van. De eerste prijs ging uiteindelijk naar Lies van Keulen voor haar verhaal 'PLONS'. De eerste prijs voor het gedicht''STAD AAN HET WATER' ging naar Anneke Wind. De jongste deelneemster Cindy Kerpentier, van 9 jaar had een spannend verhaal over twee jongens en een schorpioen! Ook zij ontving een cadeaubon voor haar bijzondere bijdrage. De tweede en derde prijzen gingen naar: mevrouw G. Meuleman v.d. Wetering, M.J. Koff, Jolien Korenhof, Rolf Captijn, Ed Voigt en Liesbeth Musch. Tot slot, ontvingen alle inzenders een prachtig boekje met alle verhalen en gedichten, dat speciaal voor deze gelegenheid is uitgegeven. Ook alle juryleden van Kup 11 en de genodigden ontvingen een exemplaar. Al met al voor de inwoners van Lelystad een initiatief met een concrete herinnering in de vorm van een boekje, op te halen in het stadhuis en waarvan zeker ook een exemplaar in het cultureel archief bewaard dient te worden.

Monica Maat


 

Foto onder:  Felix Guerain en Monica presenteren de Prijsuitreiking i.v.m. de de verhalen en gedichtenwedstijd over Het Lelystadse Water in Kunstencentrum de Kubus in Lelystad.

                     

  

              

 


 

Bericht geplaatst september 2011

 

EXPOSITIE  KUP 11 MET "WATERWERKEN" OP GEDICHTEN VAN DIJKDICHTERS in Kunsthuis Calliope

 

Foto: De Krant van Flevoland. Expositie KUP 11 op gedichten van De Dijkdichters in Kunsthuis Calliope 11 september 2011

              

Foto: L naar R: Monica en  Wil Fokke van KUP 11 en zittend Sjoerd van der Veen galleriehouder van Kunsthuis Calliope. Op de achtergrond werk van Wil Fokke.
[Foto: Martine van Raak]

 

Persbericht: De Krant van FLevoland. Monica Maat

KUP 11 MET  POETISCH  WERK van  DIJKDICHTERS IN KUNSTHUIS  CALLIOPE.

Lelystad/Dronten. Ze hebben er hard aan gewerkt en het resultaat mag er volgens Monica Maat en Wil Fokke, van Kup 11 en Sjoerd van der Veen van Calliope dan ook zijn. De kunstenaarsgroep met leden uit Dronten en Lelystad werkt en exposeert al het hele jaar op het thema water. Na de tentoonstelling in Hiva Oa Gallery heeft de groep speciaal voor Kunsthuis Calliope een hele andere Expositie samengesteld. Monica vertelt: "voor deze gelegenheid hebben de kunstenaars werken gemaakt op gedichten van 13 Dijkdichters waar de gemeente Lelystad in het voorjaar een poster met watergedichten van heeft uitgegeven. Naast ieder kunstwerk hangt een gedicht van een Dijkdichter. "De taal van water", zoals een gedicht van een van de dichters is getiteld en de taal van het beeld  zoals doot Kup 11 op doek gezet of gebeeldhouwd, levert door de andere invalshoek van de kunstenaars bijzondere interpretaties op", vervolgt Monica. Sjoerd, docent aan de Vrije Academie en eigenaar van Calliope: "sommige kunstenaars zijn oud leerlingen van mij en het is verrassend om dan te zien hoe ieder zich op eigen wijze heeft ontwikkeld. Elke individuele uiting toont het eigene van de kunstenaar. Schilderen is eigenlijk een dagboek. De vorm dient zich aan en met kleur komt de inhoud". Een buitengewoon aspect vormt ook de documenatie over  Zuiderzeewerken van Ed Voigt, die hij in het kader van het thema water speciaal voor deze expositie beschikbaar stelt. De opening van de expositie belooft feestelijk te worden. Monica: "we zijn vereerd dat wethouder Jop Fackeldey bereid is gevonden de opening te verrichten. Er zijn muzikale intermezzi met zang, begeleid door Barry Lommen op piano. Kup 11 is ook verheugd met de Dijkdichters die hun watergedichten voordragen.

De kunstenaars van Kup 11 geven met liefde nadere uitleg over hun werk aan bezoekers die dat willen. Kortom een cultureel en artistiek initiatief voor iedereen die kunst en cultuur een warm hart toedraagt". De opening is op zondagmiddag 11 september om 16.00 uur. Kunsthuis Calliope is te vinden aan: Kofschip 12  [acher SGL] De expositie is van 11 sept. t/m  2 okt. Open: di. t/m zat. 14.00 - 17.00 uur. Kup 11 bestaat uit: Wil Fokke, Guda Boelens, Annette Sieger, Charlotte Bakker, Mariette Gralike, Ria de Rooy, Ingrid Goemans, Kitty van Dijk en Monica Maat. 


                 

EXPOSITIE  KUP 11 OP GEDICHTEN VAN DE DIJKDICHTERS IN CALLIOPE 

 

                     

Foto boven : Tijdens Opening Expositie Kunsthuis Callliope 11 sept. 2011. Monica stelt kunstenaars van KUP 11 en Dijkdichters die hun werken voordragen bij het betreffende werk voor aan de genodigden 

 

                     

Foto boven: Kup 11 is vereerd met wethouder Job Fackeldey die op uitnodiging van KUP 11 de tentoonstelling opent en welke is georganiseerd op het thema: Het Lelystadse Water met watergedichten  van de Dijkdichters.      

 

                     

Foto boven: er veel publieke belangstelling voor de expositie van KUP 11, en er wordt aandachtig geluisterd.                      


 

Onderstaand:  U I T N O D I G I NG  Expositie Poëtisch werk

 

 
                      

E X P O S I T I E  POETISCH WERK VAN KUP 11 OP WATERGEDICHTEN  VAN DE DIJKDICHTERS in KUNSTHUIS CALLIOPE 

[Geplaatst september 2011] 

 

P R O G R A M M A:

Inleidend woord: Sjoerd van der Veen eigenaar van Kunsthuis Calliope.

Opening: Wethouder van kunst en cultuur  Jop Fackeldey.

Muzikale intermezzi: Zangeres Pia Barentsen begeleid door Barry Lommen.

Inleiding en presentatie Dijkdichters en Kunstenaars van  KUP 11: Monica Maat.

De Dijkdichters dragen hun watergedichten voor die bij de Kunstwerken hangen.

Documentatiemateriaaal over de Zuiderzeewerken van Ed Voigt. 

Voor meer informatie over deze expositie in Kunsthuis Calliope: Zie artikel in Krant van Flevoland: http://www.krantvanflevoland.nl/profile/redactie/article421719.ece/kup 11 expositie

 

 

  


 Bericht geplaatst:  3 april 2012

April 2012

 

EXPOSITIE  KUP 11 "DE KUNSTENAAR HOUDT ERMEE OP"


UITNOGINGING EXPOSITIE voor 15 april 2012   Thema: "De kunstenaar houdt ermee op",  n.a.v. de dreigende kaalslag in kunst en cultuur. Geplaatst: 3 april 2012 

 

                                                                                                                                                           U I T N O D I G I N G  E X P O S I T I E  

V A N  KUP 11  I N  K U N S T H U I S  

C A L L I O PE

Geachte mevrouw, mijnheer, beste mensen, jongens en meisjes,

Kup 11 is een kunstenaarscollectief uit de Flevopolder. Onder het motto "De kunstenaar houdt ermee op" organiseert het collectief een speelse expositie n.a.v. de huidige kaalslag in kunst en cultuur.

De leden van KUP 11 nodigen u van harte uit de opening bij te wonen van deze bijzondere expositie. Of er iets is uitgevoerd of er iets te bekijken valt? Tja...       

Hoe dan ook, de opening vindt plaats op zondag 15 april 2012 om 16.00 uur

Sjoerd van der Veen, eigenaar van Kunsthuis Calliope, houdt een inleidend woord over de positie van kunstenaars uit vroegere tijden.                                               

We zijn vereerd dat Akke Wiersma, directeur van Kunstencentrum de Kubus, op verzoek van KUP 11 de expositie wil openen. Zij zal ingaan op het huidige kunst- en cultuurbeleid.

Muzikaal intermezzo: speciaal voor deze gelegenheid Magda Brouwer, accordioniste van het Smartlappenkoor  "De Waterlanders". Voordracht: Monica Maat. Act: Annette Sieger en Charlotte Bakker 

Met vriendelijke groeten, namens KUP 11, Monica Maat, Wil Fokke, Kitty van Dijk, Annette Sieger, Charlotte Bakker, Guda Boelens, Dorrith Hillenbrink en Marion Snijders.

Adres: Kunsthuis Calliope    Kofschip 12, Lelystad 

Openingstijden: di. t/m za. 14.00-17.00 uur.


Persbericht: Expositie: KUP 11.    Geplaatst: 3 april 2012

                                                            

Ontwerp afbeelding boven: monica maat

Persbericht door Monica Maat  april 2012. Krant van Flevoland.

Ook in zijn  geheel geplaats in CUNSTdigitaal tijdschrift voor Cultuur, Kunst en Landschap Flevoland van KVF. [Kunstenaars Vereniging Flevoland]

KUP 11 PROTESTEERT LUDIEK TEGEN KAALSLAG KUNST

Lelystad. KUP 11, Kunst Uit de Polder, een kunstenaarscollectief uit Flevoland houdt een unieke expositie n.a.v. de kaalslag in kunst en cultuur. "Het is bedroevend hoe snel de kunst haar plaats verliest in de maatschappij en het is vreemd dat het niet verdedigd wordt. Niet door de sector zelf en niet door de politiek", zegt Monica Maat, woordvoerster van het kunstenaarscollectief KUP 11. "Het lijkt er op dat er geen grip meer is op wat kunst feitelijk betekent in de maatschappij. Een soort zwerfafval dat opgeruimd moet worden. Daarom houdt Kup 11 een expositie onder het motto: "De kunstenaar houdt ermee op". Want wat gebeurt er als kunstenaars, musici, acteurs, dansers en schrijvers b.v. hun kwast, viool en pc aan de wilgen hangen? Wat gebeurd er als je kunst en cultuur scheidt van het gewone leven? vervolgt Monica. "Dat is wat Kup 11 met een expositie over kaalslag in Kunsthuis Calliope in Lelystad wil verbeelden". Zo wordt de Mona Lisa met een pleister op haar mond verbeeld. Zijn er titels zoals: " er zit geen muziek meer in", "schuilen voor de crisis", "de kunstenaar van de wereld", of wordt er uit pure armoede op jute gewerkt waarbij een leegte wordt verbeeld van een zielloze stad, waaruit kunst en cultuur is verdwenen. Wordt er kaalslag gepleegd op een bos, zodat er te weinig takjes overblijven om het vuur van de passie aan te steken". Voor de opening houdt galeriehouder Sjoerd van der Veen een inleiding over de positie van de kunstenaars in vroegere tijden. Kup 11 is vereerd dat op haar verzoek Akke Wiersma, directeur van het kunstencentrum De Kubus te Lelystad de expositie opent. Of er daadwerkelijk wat te zien is of dat het alleen leeft in de hoofden van de kunstenaars? Dat is natuurlijk de vraag. In ieder geval zijn er speciaal voor deze gelegenheid muzikanten van het smartlappenkoor "De Waterlanders"uit Lelystad te beluisteren en wordt er een  voordracht gehouden door Monica en een act opgevoerd door Charlotte Bakker en Annette Sieger. De opening is op zondagmiddag 15 april om 16.00 uur. Iedereeen is van harte welkom. De expositie: "DE KUNSTENAAR HOUDT ERMEE OP" is van 15 april tot en met 29 april te beleven in Kunsthuis Calliope. Adres: Kofschip 12. Open: di. wo. do. vrijd. 14.00 uur - 17.00 uur.

Kup 11 bestaat uit: Wil Fokke, Kitty van Dijk, Annette Sieger, Guda Boelens, Charlotte Bakker, Dorrith Hillenbrink, Marion Snijders en Monica Maat.

 


             

April 2012

Bericht geplaatst: 15 april 2012

 

FOTO'S OPENING EXPOSITIE: 'DE KUNSTENAAR HOUDT ERMEE OP'. Kaalslag in kunst en cultuur 

 

Foto onder: Akke Wiersma, directeur Kunstencenrtrum De Kubus opent de expositie "De kunstenaar houdt ermee op". [ 15 april 2012]

 

 

Fototo onder: Aandachtig publiek tijdens de opening van de expositie "De kunstenaar houdt ermee op", in Kunsthuis Calliope. [15 april 2012]

 

                      

Foto onder: Monica tijdens de opening van de expositie n.a.v. de KAALSLAG bij haar installatie: UITGELIJST, een vierluik samen met het werk  "Zwart-Witje". Het geheel wordt getoond in combinatie met de wereldbol van Guda Boelens getiteld: "De kunstenaar van de wereld". Tijdens de opening verzorgde Magda Brouwer van het Smartenlappenkoor "De Waterlanders" speciaal voor deze gelegenheid de muziek. Meer over het werk is te zien op www.monicamaat.nl onder de rubriek: Werken op doek.

 

                   

Foto onder: detailfoto van installatie tafel met grondstoffen van Kunstenares Marion Snijders n.a.v. expositie Kaalslag   [foto monica maat ]

 

                     

 

 


 Bericht geplaatstOFoto's FFBericht geplaatst: 4 juni 2012BBericht geplaatst: 4 juni 2012

Juli 2012

E X P O S I T I E  in  HIVA Oa  ART  GALLERY  juli 2012 

 

               

 

E X P O S I T I E   in Hiva Oa Art Gallery

Bericht geplaatst  4 juni 2012 

Evenals vorig jaar exposeert het kunstenaarscollectief KUP 11, waaronder ikzelf, met kunstwerken op een thema in Hiva Oa Art Gallery in Lelystad. Een intieme en zeer verzorgde galerie, op een prachtige locatie  gelegen nabij de Bataviahaven. Deze keer is het thema: het Zuidermuseum te Enkhuizen. Voorafgaand aan de expositie hebben de leden van Kup 11 uiteraard het Zuiderzeemuseum bezocht. En hoe mooi kan het zijn met zo'n thema in een galerie die vlak bij de Bataviahaven is te vinden. Mensen die van buiten Lelystad komen kunnen een bezoek aan de galerie eventueel combineren met een bezoek aan Batavia Stad. [Op loopafstand van de galerie]. De kunstenaars zijn ditmaal:

Monica Maat, Kitty van Dijk, Wil Fokke, Annette Sieger, Guda Boelens, Charlotte Bakker, Marion Snijders en Dorrith Hillenbrink.

De expositie is te bezichtigen van 5 juli t/m 28 juli 2012 

Openingstijden: do. vrijd. zat. van 13.00- 17.00 uur. Lelybaan 52 Lelystad.

Galeriehouder: Remco van Zwol. Tel: 06- 537 05 796 

www.hivaoa.nl

 


Enkele zwart/wit foto's van de tentoonstelling in Hiva Oa Art Gallery tijdens de maand juli 2012 met werken van het Kunstenaarscollectief van KUP 11 op het thema: Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Foto's ditmaal zwart/wit foto's met de gedachte dat het leven zich in de tijd van de Zuiderzee voor 1930 afspeelde. Maar anno 2012 kunt u de werken, vol van kleur, in Hiva Oa Art Gallery natuurlijk in het echt bekijken! 

Onder: keramiek van Marion Snijders. Marion ging aan de slag met het idee wat ze zou kunnen doen met klederdracht, weemoed naar het verleden en het verloren water.Titel: "Zij zagen". Foto: monica maat.

                          

Foto onder: Links werk van Monica Maat getiteld Lemniscaat scheepstouw. Rechts werk van Charlotte Bakker getiteld: Rietland. .   .      . .   Foto: monica maat

                            

Foto onder: werk van Kitty van Dijk. Getiteld: "gered van de sloop". Dit werk is een interpretatie van de Zuiderzee huisstijl. Kitty heeft daarvoor behalve acryl ook stof op doek gebruikt. Foto: monica maat

                              

 

     


 Juni   

         Bericht geplaatst: september 2012 

EXPOSITIE  IN DE BIBLIOTHEEK in het gebouw van theater DE MEERPAAL in DRONTEN  sept./nov. 2012

                                

Boven: affiche expositie van Kup 11. Rechts boven op de affiche een werk van mijn hand getiteld: 'Waterballet'  WaterballetWW waaa  

 

KUP 11 het kunstenaarcollectief uit de Flevopolder, waaronder ikzelf, exposeert divers werk in de Bibliothheek van Dronten,  gevestigd in het gebouw van theater De Meerpaal.  De werken zijn  geselecteerd door de ballotage commisssie van de KUNSTRAAD Dronten

De expositie is van 7 september t/m 2 november 2012 te bezichtigen.

Adres: De Rede 80-82 , 8251 EX Dronten. Te vinden in het gebouw van het Theater de Meerpaal.

Open: ma.di.wo.en vrijd. 10.00 -17.00 uur. Donderdag gesloten. Zat. 10.00- 15.00uur


Ditmaal exposeren de leden: Monica Maat, Guda Boelens, Kitty van Dijk, Marion Snijders, Wil Fokke, Annette Sieger en Dorrith Hillenbrink

 


oktober 2012

IN BEELD: E X P O S I T I E   KUP 11  BIBLIOTHEEK in THEATER DE MEERPAAL in DRONTEN 

 

Foto onder: kunstwerken op het thema 'Water' van KUP 11 o.a. n.a.v. het Zuiderzeemuseum zijn te zien in de bibliotheek van Dronten in theater De Meerpaal. Rechts op de muur is de prachtige poster te zien die door de Kunstraad Dronten voor de expositie van KUP 11 is verzorgt. 

 

                      

 

                                                 

Foto boven: geen bibliotheek zonder boek over de vml. Zuiderzee, zo ook in Dronten. Dus wel even gekiekt. 

 

                                                                                           

Foto boven: het werk van "onze" keramiste Marion Snijders wordt prachtig gecombineerd met de werken op doek                                                     

  

Foto boven: hoe gloedvol kan het zijn op het water, als Dorrith Hillenbrink van Kup 11 het vol vuur en passie schildert. 

          


 

Expositie Colombinehuis 'KLEURRIJK KIND'  van KUP 11 [oktober 2012]

Bericht geplaatst: 10 oktober 2012                           

        UITNODIGING EXPOSTIE KUP 11 COLOMBINEHUIS  KLEURRIJK KIND

 

              

Bericht geplaatst: 10 oktober 2012

UITNODIGING

Geachte mevrouw, mijnheer, beste mensen, jongens en meisjes,

De leden van KUP 11 [Kunst Uit de Polder] nodigen U van harte uit voor de expositie KLEURRIJK KIND in het Colombinehuis in Biddinghuizen.

Het Colombinehuis is een vakantieverblijf voor ouders met kinderen die gehandicapt zijn of om medische redenen nauwelijks op vakantie kunnen.De leden van KUP11 hebben voor deze gelegenheid besloten op het thema "Kleurrijk Kind"  te werken en een opening te verzorgen.

De opening wordt gehouden op zaterdag 20 oktober om 15.00 uur.  Iedereen is welkom!

We zijn vereerd dat Mary van Veen, die mede het huis leidt, de opening wil verrichten.

Het programma bestaat verder uit een muzikaal intermezzo en een voordracht van Dijkdichter Floor Koedam uit Lelystad, met o.a. grappige dierengedichten. Van zijn hand verschijnt elke week  een  gedicht in De Krant van Flevoland.

Deze expositie vol van kleur en plezier duurt van 20 oktober t/m 14 januari 2013. De expositie is inmiddels verlengd tot 31 januari 2013 

Met vriendelijke groeten, namens KUP 11,

Monica Maat, Wil Fokke, Marion Snijders, Kitty van Dijk, Annette Sieger, Guda Boelens, Dorrith Hillenbrink en Anne Graalman

Adres: Colombinehuis, Spijkweg 38   8256 RJ Biddinghuizen

zie ook site:  www.colombinehuis.nl 

 

 

 

     


 

De voorbereidingen voor de expositie in het Colombinehuis vonden in februari 2012 al plaats.

                               

Foto boven: in februari 2012 zijn al voorbereidende gesprekken gevoerd i.v.m. de expositie van KUP 11 in het Colombimehuis die in oktober zal plaatsvinden. Van L. naar R. het bestuur van Kup 11: Wil Fokke, Monica Maat, Kitty van Dijk en Mary van Veen, medeoprichtster van het huis. Zij heeft tevens de algehele leiding over het Colombinehuis. 

 


 

Perbericht geplaatst: 4 oktober 2012

D E L E V O B O U L E V A R D

 

4-10-2012  persbericht: monica maat 

KUP 11 exposeert in Colombinehuis

 

  

  

BIDDINGHUIZEN.                                                                               

Het kunstenaarscollectief KUP 11 [Kunst Uit de Polder 2011] exposeert van 20 oktober 2012 t/m 14 januari 2013 vrolijke en kleurrijke kunst voor volwassenen en kinderen in de hal van het Colombinehuis in Biddinghuizen.

Het Colomibinehuis is een vakantieverblijf voor ouders met kinderen die gehandicapt zijn of om medische redenen nauwelijks op vakantie kunnen.

Er valt in de korte tijd dat Kup11 bestaat al veel te vertellen aldus Monica Maat, woordvoerster van KUP 11. "Het collectief is vorig jaar opgericht en heeft in korte tijd al aardig wat exposities en activiteiten op haar naam staan. Vorig jaar hebben zij o.a. op het thema "water" maar ook op watergedichten van de Dijkdichters gewerkt en diverse exposities gehouden. Met de gemeente Lelystad is een verhalen-en gedichtenwedstrijd uitgeschreven, die Kup 11 heeft gejureerd.

Begin dit jaar heeft KUP 11 een ludieke expositie gehouden i.v.m. de kaalslag in kunst en cultuur. Onlangs hield het collectief een expositie in Gallery Hiva Oa in Lelystad op het thema: het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen".

                            Persfoto 
                           

Voor de gelegenheid in het Colombinehuis hebben de kunstenaars divers werk gemaakt op het thema: "kleurrijk kind". Kitty van Dijk toont o.a. illustratiewerk voor kinderen, Wil Fokke heeft werk gemaakt in fantasiesfeer, Annette Sieger toont linoleumsneden, er is keramiek van Marion Snijders, Dorrith Hillenbrink en Anne Graalman laten kleurrijk werk zien, er zijn o.a. objecten van Guda Boelens en geometrisch werk voor kinderen van Monica Maat. "Het collectief verheugt zich op de samenwerking met het Colombinehuis, aldus Monica, en organiseert met genoegen een opening voor zowel de vakantiebewoners van het huis als bezoekers van buitenaf. We zijn vereerd dat Mary van Veen, die mede het huis leidt, de opening wil verrichten".

Het programma bestaat verder uit een muzikaal intermezzo en een voordracht van Dijkdichter Floor Koedam, met o.a. grappige dierengedichten.

De opening wordt gehouden op 20 oktober, om 15.00 uur.

Iedereen is van harte welkom.

Expositie: 20 oktober t/m 14 januari 2013.

Adres: Spijkweg 38 8256 RJ Biddinghuizen .

 

 


Bericht 17 oktober geplaatst 2012

Het inrichten van de expositie van KUP 11 in het COLOMBINEHUIS in Biddinghuizen heeft afgelopen dinsdag 16 oktober in het COLOMBINEHUIS in Biddinghuizen plaats gevonden. Een ronde hal vergt een andere benadering, bovendien moet het voor de kinderen die in het vakantiehuis verblijven redelijk rustig blijven en mag het werk geen nare associaties oproepen. Vaste inrichtster van het Colombinehuis is de veelzijdige kunstenares Anneletty Schumacher. Samen met haar hebben we met genoegen gewerkt aan het samenstellen van een zo harmonieus mogelijke expostie, hetgeen al een kunst op zichzelf is, gezien de diverse stijlen van het kunstenaarscollectief.  De foto's hieronder geven een indruk van het resultaat.           

                                                             

   

 

 

Foto boven: Gedeelte  van de hal van het Combinehuis met van links naar rechts werk van Monica Maat met geometrisch hondje Boris,  2  kleurrijke wereldbollen van kunstenares Guda Boelens en rechts een linosnede met 6 afbeeldingen die tezamen een verhaal vormen en afgedrukt zijn op bamboepapier van kunstenares Annette Sieger. 

 

                                                            

 

Foto boven: werk van Monica op de bovenverdieping van de hal van het Colombinehuis.

 


 

Bericht geplaatst: 21 oktober 2012 

 

FEESTELIJKE OPENING  KUP 11 IN HET COLOMBINEHUIS IN BIDDINGHUIZEN KLEURRRIJK KIND

 

                                                                                                   

Foto boven: Op 20 oktober 2012 vond de feestelijke opening van de expositie 'KLEURRIJK KIND' van KUP 11 in het Colombinehuis plaats. Kup 11 was vereerd dat Mary van Veen, medeoprichtster van het Colombinehuis, de opening verrichtte. Foto onder: Floor Koedam, Dijkdichter en dichter van De Krant van Flevoland  gaf op uitnodiging van Kup 11 een zeer geslaagde performance in het theater van het Colombinehuis met eigen gemaakte liederen en gedichten die hij speciaal voor deze gelegenheid bij de kunstwerken van Kup 11 had geschreven.                                                                                                      

                                                           

 

Na de opening konden de gasten, onder leiding van Mary van Veen,  de verschillende huisjes bezoeken, waar zorgkinderen met hun ouders kunnen genieten van een vakantie. Elk vakantiehuisje is genoemd en ingericht naar een land. Een voorbeel hiervan is te zien op de foto hieronder waar een huisje in Indiase sfeer is ingericht.  Zo maken de kinderen een wereldreis in Nederland!  Zie ook: www.colombinehuis.nl 

 

         

 

 


Bericht geplaatst oktober 2012

 

ONDER:  KUNSTKAART MET WERKEN VAN LEDEN VAN KUP 11 VOOR DE EXPOSITIE KLEURRIJK KIND IN HET COLOMBINEHUIS VAN OKTOBER 2012 TOT EN MET JANUARI 2013 . Tijdens de opening ontving iedere bezoeker onderstaande kaart.

Ontwerp en uitvoering: Monica Maat  

 

         

 

 


 

Buitenexpositie KUNSTROUTE 'De lach van een kind', Colombinehuis met objecten van KUP 11[april 2013]

 

Bericht geplaatst 22 maart 2013

     ZZ Zin in een ritje of fietstochtje naar het Colombinehuis in Biddinghuizen? Van de zomer toevallig in de buurt? Kom even kijken, de wandeling in het bos langs de kunstroute duurt ongeveer 30 minuten. De lage entree komt ten goede van het Colombinehuis. [Zie verder de uitnodiging].      

 

UITNODIGING 

Naast kunstenaars uit het hele land doet Kup 11, waaronder ikzelf, mee aan de kunstroute van het Colombinehuis. Onderstaand meer informatie over dit project.  

  

KUNSTROUTE   'DE LACH VAN EEN KIND'  in het Colombinehuis Biddinghuizen

 

                       

UITNODIGING  KUP 11 kunstroute  'De lach van een kind' Colombinehuis

 

Geachte mevrouw, mijnheer, beste mensen en kinderen,

Van harte nodigen wij u uit om onder het motto: "De lach van een kind'', op het thema 'Bewogen beweging', de kunst-slingerroute te bezichtigen rondom het Colombinehuis. Naast kunstenaars uit het hele land doen de leden van het kunstenaarscollectief  KUP11 mee aan deze kunstroute. De route voert door "Het bos van morgen" langs 25 bijzondere kunstwerken.

De opening zal plaatsvinden op zondag  21 april  door Burgemeester Aat de Jonge  uit Dronten van 11.00 - tot 14.00 uur. Wandeltijd: + 30 minuten.

Openingstijden: 1 mei tot 1 november 2013  Dagelijks van 11.00 - 17.00 uur.

Kosten: € 2,50 per persoon € 5,00 per gezin. Er kan in het restaurant een consumptie gebruikt worden. De route is rolstoeltoegankelijk.

De entree komt geheel ten goed aan het Colombinehuis, een vakantie verblijf voor ouders met kinderen die gehandicapt zijn of om medische redenen nauwelijks op vakantie kunnen.

Zin in 1,5 kilometers slingerplezier?  Kom een kijkje nemen!

Met vriendelijke groeten, namens KUP 11, Monica Maat, Wil Fokke, Kitty van Dijk, Guda Boelens, Marion Snijders, Dorrith Hillenbrink, Anne Graalman en Marie-Thérèse van der Riet

 

Het Colombinehuis Flevoland,  Spijkweg 38, 8256 RJ Biddinghuizen.

 


 

Geplaatst: 12 april 2013

 

KUNSTROUTE COLOMBINEHUIS 2013

Geplaatst: Persartikel 12 april in Lelystad Deze Week  over de Kunstroute Colombinehuis 2013 door Rolf Captijn.

 

 


 

BUITENEXPOSITIE KUNSTROUTE COLOMBINEHUIS MET OBJECTEN VAN KUP 11

 

Bericht geplaatst  23 april 2013 

Vervolg : OPENING KUNSTROUTE COLOMBINHUIS 2013

Bron: Flevopost editie Dronten 21 april 2013

 

FLEVOPOST

UIT+Cultuur

Dronten

Anderhalve kilometer slingerplezier rond Colombinehuis

Geplaatst op zondag 21 april 2013 19:00

 

Biddinghuizen - Rondom het Colombinehuis in Biddinghuizen staan 25 kunstwerken om te bewonderen, die je de weg wijzen, of muziek maken, maar ook kunstwerken die mogen veranderen. Vanmorgen werd deze bijzondere kunst-slingerroute officieel geopend.

Deze tweede Colombine kunst-slingerroute staat garant voor anderhalve kilometer slingerplezier en voert de bezoeker om het Colombinehuis door 'het bos van morgen'. De route eindigt in het Colombinehuis, waar ook diverse creaties te bewonderen zijn. Het thema van de expositie is 'Een bewogen beweging'.

De verrassende creaties zijn belangeloos gemaakt door gerenommeerde kunstenaars samen met een aantal kunstenaars met een beperking.

Van 1 mei tot 1 november is de kunstroute dagelijks te bewandelen tussen 11.00 en 17.00 uur. Entreekaarten kosten 2,50 euro per persoon. Een familiekaart (maximaal twee volwassenen en twee kinderen) kost 5 euro. Kijk voor meer informatie op de website van het Colombinehuis.

 


 

Bericht geplaatst: 15 april 2013

 

15 april: Inrichting KUNSTROUTE  Colombinehuis   Zie uitnodiging hieronder [na de persberichten]

In het kader van de kunstroute rondom het Colombinehuis in Biddinghuizen hebben diverse kunstenaars op 15 april j.l. hun objecten in het bos van het Colombinehuis geplaatst voor de opening van de Kunsroute op zondag 21 april 2013. Hierbij alvast wat kiekjes van enkele objecten. Zie ook de UITNODIGING die hieronder [na de persberichten] is geplaatst.

 

Boven: De penningmeester van KUP 11 poseert achter de jurk van Assepoester van beelddend kunstenaar Kitty van Dijk 

 

                                                                                                                

Boven: Het lijkt een echt vrolijk Elfenlaantje te zijn geworden, dat de bezoekers vergezelt naar de ingang van het Colombinehuis.  Creatie van beeldenkunstenaar  Jos van Westing uit Twickel

        

    

Boven: Elegante bosnimf van beeldend  kunstenaar Guda  Boelens 

                                                                                             

Boven: installatie van Monica Maat genaamd: 'Lachwijzer'. Het handje is zo gemaakt dat het mee draait in de richting van de wind en zodoende  wijst naar de richting waar de lach te vinden is. Het thema is: Bewogen beweging, daarom bewegen ook de gekleurde panelen door de wind heen en weer. [Materiaal aluminium en kunststof]

 

 


OPENING KUNSTROUTE

 

Onder:  Foto's van de opening. Bron: Flevopost, editie Dronten

 

  

Foto boven: Op het elfenpad met de burgemeester van Dronten Aat de  Jonge, kunstenaars en genodigden. 

 

Foto boven en onder:  de belangstelling voor de objecten is groot. 

  

 

Foto onder: En dit is natuurlijk de bedoeling! 

      ZZ 


 

Bericht geplaatst: 22 april 2013

OPENING KUNSTROUTE COLOMBINHUIS 2013

OPENING KUNSTROUTE 2013 COLOMBINEHUIS BIDDINGHUIZEN

 

                           

 

Een collage en gedicht van monica maat

Op 21 april j.l. is de 2e Kunstroute: "de lach van een kind" rondom het Colombinehuis in Biddinghuizen geopend. 28 kunstenaars uit Flevoland, Gelderland, Overijssel, Drenthe, Zeeland, Friesland en de leden van het kunstenaarscollectief KUP 11 uit Lelystad hebben zich geheel belangeloos ingezet. De kunstroute duurt nog tot 1 november. Voor meer informatie zie de uitnodiging onder dit bericht. Kijk ook eens bij de rubriek geschiedenis hoofdstuk 4, daar zijn foto's te vinden, die zijn gemaakt tijdens de inrichting van de kunstroute. 

Onderstaand een impressie van een bijzondere openingsdag.  

 


Elfenbericht 

Laatst werd ik betrapt 

op heterdaad    

bij 40 wapperende elfjes  

in blauw gekleed    

en onder hen    

een zee van elfenbloemen

   Entree van het Colombinehuis met  elfenlaantje.                                                                                                                                                 

                                                                                                                  

Installatie van  elfjes met elfenbloemen van beeldend kunstenaar Jos van Westing uit Raalte

 

"Wat staan jullie daar te doen?"

vroeg ik op fluistertoon

"Kom verder en kijk rond"

riepen zij in elfenkoor

"Loop door en wees niet bang

er zijn nog 23 sprookjes te bewonderen

in ons bos van morgen"    

                                        

                                       Onder:  Mary van Veen tijdens de Opening

                                      

                                       

                                                  Mmary MMary van Veen tijdens de Opening                                         Mary van Veen tijdens de Opening                                         

 

Ik fantaseerde klank en kleur

hoorde zacht gerinkel in de verte

droomde van een bosnimf en libel

een koe die aan een boom hing

zelfs een ontbijtfiets voor de vogels

                                                                             

                                                                                    

                    Bosnimf  van beeldend kunstenaar Guda Boelens. Lid van KUP 11

 

Libelle van beeldend kunstenaar Dorrith Hillenbrink. Lid van Kup 11

                                                                                                  

"No Milk Today" . Koe aan boom, van beeldend kunstenaar Linda Keuris uit Emmen 

 

                                

"Ontbijtfiets voor vogels" van beeldend  kunstenaar Wil Fokke. Lid van Kup 11           

                   

Nee, dat kan niet waar zijn

wakker blijven dacht ik nog, toen mij

een hond van keramiek begroette

Had alles nu een stem gekregen?

Mocht alles lachen in het bos?

 

                                                                                        

Detailfoto: het spookhondje Olaf, behorend bij beeldengroep. Keramiek van beeldend kunstenaar Marion Snijders. Lid van Kup 11 

 

Hier stokt mijn schrijven

hier stokt mijn stem

ik zie 40 wapperende elfjes

gekleed in blauw

"Wat staan jullie hier te doen?"  

vroeg ik op fluistertoon                  

                                                            

De jurk van Assepoester, die altijd past. Van beeldend kunstenaar Kitty van Dijk. Lid van Kup 11. De penningmeester van Kup 11 past de jurk.

 

"Ga mee op reis, een zomer lang"

riepen zij in elfenkoor 

"Pas eerst de jurk van Assepoester

echt, die past altijd!

Volg dan de paden van het bos

langs mooie luchtkastelen

die alle kinderen laten lachen

En mocht je die niet vinden

loop dan even naar de wijzer van de lach!"                                           

 

© Monica Maat                                                        

                                                                                              

                                                               

"Lachwijzer" van beeldend kunstenaar Monica Maat. Lid van Kup 11. Het handje draait met de wind mee en wijst zo de richting van de lach aan. De gekleurde panelen bewegen door de wind heen en weer. [Aluminium en kunststof]

 


 

Bericht geplaatst 1 mei 2013

BEZOEK AAN COEVORDER KUNSTCOLLECTIEF

26 april 2013

Nadat beeldend  kunstenares Marion Snijders, lid van Kup 11, vanaf vorig jaar contact had gelegd en onderhouden met het Coevorder Kunstcolllectief was het op 26 april dan eindelijk zover en hebben de leden van het Coevorder Kunstcollectief en leden van het kunstenaarscollectief  KUP 11 uit Lelystad kennis met elkaar gemaakt en besproken welke mogelijkheden er zijn om gezamelijk bij en met elkaar te exposeren. [U hoort daar  t.z.t. meer over.] We werden allerhartelijkst ontvangen in galerie "KUNST OP VIJF" van de Coevorder kunstenaars en onthaald op thee met gebak en allerhande versnaperingen en drankjes.

Foto monica maat. Onder: Een gezellig samenzijn in Coevorden

 

                              

 

 

                              

Foto monica maat. Boven: Galerie "Kunst Op Vijf" waar momenteel cursisten van Minno de Roo  exposeren.

 


 

Geplaatst 18 mei 2013

Digitaal Persbericht

EERSTE ONTMOETING  met leden van het Coevorderkunstenaarscollectief en leden van KUP 11 [ Kunst Uit de Polder] geplaatst in:

 

Geplaatst: 18 mei 2013 Digitaal persbericht 

Coevorden huis aan huis. nl 

Coevordenhuisaanhuis.nl

Exposities

Dubbelexpositie in 'Kunst op 5'

Geplaatst op woensdag 1 mei 2013 18:35                 

 

Foto boven: Het team van CKC - en leden van KUP 11 uit Lelystad. Eigen foto van CKC. Een vrolijke bedoening tijdens de eerste ontmoeting van CKC en KUP 11                                                                          

 

Coevorden - Het Coevorder Kunstenaarscollectief en Kunst uit de Polder KUP 11 uit Lelystad houden binnenkort een gezamenlijke expositie. Die is eerst te zien in atelier en galerie 'Kunst op 5' aan de Sallandsestraat en verhuist daarna naar Lelystad.

Het thema komt voort uit de aard van het land. De kunstenaars van KUP 11 gaan aan het werk met het onderwerp klei en water en het CKC met zand en veen.

Op dit moment houden Minno de Roo en zijn cursisten een expositie in 'Kunst op 5. Op 25 mei, in de week van de amateurkunst, houdt het CKC een open dag.

Meer informatie staat op de website van het CKC.

 


 

Bericht geplaatst: 12 mei 2013

UITNODIGING EXPOSITIE KUP 11 BIJ WATERSCHAP ZUIDERZEELAND

  

                     

                      ontwerp afbeelding boven monica maat

UITNODIGING KUP 11  expositie bij  Waterschap  Zuiderzeeland

 

Geachte mevrouw, mijnheer,

Van harte wordt u uitgenodigd om de expositie met "waterwerken" van het kunstenaarscollectief KUP 11 in het waterschapshuis van Waterschap Zuiderzeeland te bezichtigen.
De leden van KUP 11 hebben zich laten inspireren op zowel het thema
'het Lelystadse water' als op het 'Zuiderzeemuseum in Enkhuizen'.
En hoe mooi kan het zijn met zo'n thema in het waterschapshuis.

Dijkgraaf Henk Tiesinga opent de expositie op vrijdag 31 mei om 14.00 uur.

Kitty van Dijk geeft een korte toelichting over Kup 11

Dichter Floor Koedam draagt ”watergedichten” voor bij de kunstwerken.

Met vriendelijke groeten,

Namens het bestuur van Waterschap Zuiderzeeland en de 
kunstenaars van KUP 11, Monica Maat, Wil Fokke, Kitty van Dijk, 
Guda Boelens, Marion Snijders, Dorrith Hillenbrink, Anne Graalman en
Marie-Thérèse van der Riet. 

                           Expositie van 31 mei  t/m 1 september 2013   

               Openingstijden: ma. di. wo. do. vrijd.  8.00 - 17.30 uur  

          Waterschap Zuiderzeeland   Lindelaan 20,   8224 KT   Lelystad

 

 


 

Bericht geplaatst: 12 mei 2013

Persbericht in:  Lelystad Deze Week  over expositie KUP 11 bij Waterschap Zuidezeeland in Lelystad. Redactie Rolf Captijn.  Opening: 31 mei 2013

 

            


 

Bericht geplaatst: 1 juni 2013

OPENING EXPOSITIE bij Waterschap Zuidezeeland Lelystad op 31 mei 2013

 

Foto boven: Tijdens de opening van de expositie 'Waterwerk' van het kunstenaarscollectief KUP11 gaf  Kitty van Dijk,  [secretariaat] een charmante en persoonlijke toelichting op het werk van alle deelnemende kunstenaars. Zij wist hiermee een aandachtig en geboeid publiek  te bereiken.

 

De Opening van de expositie met "Waterwerken" in het waterschapshuis van Waterschap Zuiderzeeland te Lelystad van het Kunstenarscollectief Kup 11 heeft in een genoegelijke sfeer plaatsgevonden. Na de opening door Dijkgraaf Henk Tiesinga, gaf Kitty van Dijk een charmante toelichting op het werk van iedere kunstenaar. Dichter Floor Koedam had, op verzoek van KUP 11, bij het werk van iedere kunstenaar knap getroffen gedichten geschreven en voorgedragen hetgeen door zowel de kunstenaars als de gasten zeer gewaardeerd werd. Ook de catering en het vriendelijke personeel heeft er mede toe bijgedragen dat de middag  geslaagd mag worden genoemd.

Monica Maat

 

Foto onder: Gedeelte van de bezoekers tijdens de opening in de - ook architectonisch gezien -  mooie ronde hal van het waterschapshuis

                          

Foto onder: Dichter Floor Koedam tijdens een voordracht in de hal van het waterschapshuis.

         

                                             

 


Geplaatst 27 mei 2013

IMPRESSIE INRICHTING EXPOSITIE  KUP 11 BIJ WATERSCHAP ZUIDERZEELAND

 

Er is vanaf oktober 2012 naar toegewerkt en eindelijk is het dan zo ver, op 27 mei 2013 kan de expositie in de hal bij het Waterschap Zuidezeeland worden ingericht. Op verzoek van KUP 11 is het de eerste keer dat het Waterschap een expositie van beeldend kunstenaars in haar gebouw houdt.

Foto boven: Het is passen en meten in de ronde  mooie hal van het Waterschapshuis, maar het begint er op te lijken. Van links naar rechts: Dorrith Hillenbrink met 'Binnenhaven', Wil Fokke met 'Wisselend bewolkt', Marion Snijders met 'Aan de Waterkant, Kitty van Dijk met 'Winter in de polder'.

Foto onder: De beschilderde objecten van Guda Boelens, 'Droppels' genaamd  hebben een speciale plaats gekregen tegen een zwarte achtergrond en tussen kunstig gemaakt glaswerk

                                                                           

Foto onder: alle plekjes worden benut en de kleuren en afmetingen worden binnen de mogelijkheden van het gebouw zorgvuldig op elkaar afgestemd. Van links naar rechts: Monica Maat met 'Langs de dijk van Enkhuizen, Marie Thérèse met 'There is a duck', Anne Graalman met 'Watervrouw'.

 

 

                                        

Foto boven: Op de foto ziet u mijn  werk 'Lemniscaat scheepstouw'  links aan de wand hangen.

De dichter Floor Koedam heeft hier een gedicht bij geschreven en voorgedragen

 

                                     scheepsgetouw

                het schip ligt afgemeerd en  aangelijnd

             de tros verwikkeld rond de bolder op de kade

             het losse eind meandert als  een accolade

             in gordiaanse knopen, naar het schijnt

 

             de lussen blijken echter strak geconstrueerd

             tot uitgelijnd wiskundig weefwerk gestileerd

                          

                               © Floor Koedam

 


 

Bericht geplaatst 30 mei 2013

 UITNODIGING EXPOSITIE PLEIN 201 Opening: 9 juni 2013 

                    

Bewerking vignet: monica maat

 


 

Bericht geplaatst: 5 juni 2013

Bericht in de Flevopost over de expositie van KUP 11 bij PLEIN 201 van juni tot oktober 2013

                    

FLEVOPOST

  

                  

 


 

Bericht geplaatst 6 juni 2013

Inrichting EXPOSITIE KUP 11 PLEIN 201  

    

Boven: De chaos zoals het betaamt bij de start van een inrichting!

 

Op 9 juni 2013 opent de expositie met werken van Kup 11 samen met  Peter Koelman op Plein 201 in het gebouw van de Hanzeborg in Lelystad. Terug kijkende in het Kup- archief is te lezen dat de allereerste contacten hiervoor in januari 2012 zijn gelegd. Allengs werden de contacten en het overleg frequenter en uiteindelijk resulteerde dat in de inrichting van de expositie op  6 juni 2013. Een leuke klus, waarbij van de deelnemende leden van Kup 11 maar liefst 42 werken opgehangen konden worden. 

De organisatie van Plein 201, waaronder Yvonne van Oirschot heeft o.a.een mooi programma samengesteld, zoals u hieronder op de uitnodiging kunt lezen en Marco van Driel  heeft voor ons o.a. een prachtige flyer laten drukken. We bedanken hierbij Yvonne van Oirschot en Marco van Driel voor de prettige samenwerking en het nauwgezette en attente overleg dat we mochten ondervinden.

Monica Maat

   


 

Bericht geplaatst:10 juni 2013

OPENING EXPOSITIE KUP 11 samen met Peter Koelman op PLEIN 201 

 

Foto boven: werken van leden van Kup 11. Het eerste werk helemaal rechts is van Peter Koelman.

 

De gezellige opening van de expositie op Plein 201 heeft onder grote belangstelling op zondag 9 juni plaatsgevonden met een hartelijk welkomstwoord van kunstenares Yvonne van Oirschot, die samen met Marco van Driel de exposities op plein 201 organiseert. Kitty van Dijk van Kup 11 heeft een toelichting gegeven over het werk van het kunstenaarscollectief, waarna de gasten al het werk konden bezichtigen aan de hand van een brochure met looproute. Onder het genot van een drankje en heerlijke hapjes kon een liefelijk en romantisch gitaarconcert beluisterd worden dat werd gegeven door Rob de Vries Lentsch en Leo Hekker. Ina Warger heeft voor deze muzikale omlijsting gezorgd. Kortom; we hebben een geheel verzorgde middag mogen meemaken. Uit handen van de organisatie ontving iedere kunstenaar ook nog een vorstelijk boeket!  

Met dank aan iedereen, Monica Maat

 


 

Bericht geplaatst: 19 augustus 2013 

 

UITNODIGING EXPOSITIE KUP 11 op het thema: KAALSLAG, 'De kunstenaar houdt ermee op'. In de Nieuwe Bibliotheek Almere op de tweede verdieping en in de binnentuin 

 

Boven: Bewerking Logo door Monica Maat  met ABRI van de Nieuwe Bibliotheek Almere, waarop een werk gebruikt is van KITTY van DIJK  

 

                                      4 september t/m 28 oktober 2013 

Geachte mevrouw, mijnheer, beste mensen, jongens en meisjes,

Onder het motto: KAALSLAG IN DE KUNST EN CULTUUR, "De  kunstenaar houdt ermee op” houdt het kunstenaarscollectief KUP 11 [KUNST Uit de Polder 2011] een ludieke expositie n.a.v. de huidige kaalslag in kunst en cultuur.

De leden van KUP 11 nodigen u van harte uit deze bijzondere expositie te bezichtigen.

Dat kunt U doen vanaf 4 september a.s. in De Nieuwe Bibliotheek van Almere.

Of de kunstenaar daadwerkelijk is opgehouden?  Tja ….   

Met vriendelijke groeten, namens KUP 11, Monica Maat, Wil Fokke, Kitty van Dijk, Guda Boelens, Dorrith Hillenbrink , Marion Snijders, Marie-Thérèse van der Riet, Anne Graalman.

DE  NIEUWE BIBLIOTHEEK  ALMERE  Stadhuisplein 101   1315 XL  Almere Stad. Open:  Ma. 10.00 -18.00 uur  Di. t/m Vrijd. 10.00 – 20.00 uur   Zaterdag: 10.00 - 17.00 uur Zond. 12.00 t/m 17.00 uur. 2e verdieping en binnentuin.Voor adresgegevens en alle openingstijden kunt u ook klikken op mijn site bij exposities of op: www.denieuwebibliotheek.nl 

 

 


 

Bericht geplaatst: 2 september 2013

Onderstaand persartikel over de KAALSLAG staat in digitaal maandblad CUNST van KVF , Kunstenaars Vereniging Flevoland, onder redactie van Hein Walter. September nummer 2013                                                                                                                   

                                                                                                                                

                                                                                                                                                                                                                 KUP 11 protesteert ludiek tegen kaalslag in Almere 

 Lelystad/ Almere. KUP 11, Kunst Uit de Polder, het kunstenaarscollectiefuit Lelystad houdt een unieke expositie n.a.v. de kaalslag inkunst en cultuur”, in De Nieuwe Bibliotheek in Almere.“Het is bedroevend hoe snel de kunst en cultuur haar plaats verliestin de maatschappij en het is vreemd dat het zo weinig hoorbaar verdedigd wordt. Niet door de sector zelf en niet door de politiek”, zegt Monica Maat, bestuurslid van het kunstenaarscollectiefKUP 11.“Het lijkt er op dat er geen grip meer is op wat kunst feitelijkbetekent in de maatschappij. Een soort zwerfafval dat opgeruimd moet worden. Daarom houdt KUP 11 een expositie onder het motto: ”De kunstenaar houdt ermee op”. Want wat gebeurt er als kunstenaars, musici, acteurs, dansers en schrijvers b.v. hun kwast, viool en pc aan de wilgen hangen? ”Wat gebeurt er als je kunst en cultuur scheidt van het gewone leven?” vervolgt Monica”. “Dat is wat KUP 11 met een expositie over kaalslag in De Nieuwe Bibliotheek Almere wil verbeelden. Zo wordt de Mona Lisa met een pleister op haar mond verbeeld. Zijn er titels zoals: “er zit geen muziek meer in”, “schuilen voorde crisis”, “de kunstenaar van de wereld”, of wordt er uit pure armoede op jute gewerkt waarbij een leegte wordt verbeeld van een zielloze stad, waaruit kunst en cultuur is verdwenen. Wordt er kaalslag gepleegd op een bos, zodat er te weinig takjes overblijven om het vuur van de passie aan te steken”. En is er in de binnentuin van de bibliotheek een installatie ”Mokerslag” te vinden”. “Stel dat de kunstenaar er in het verleden mee was opgehouden, dan waren inspirerende kunstwerken, waar we nu van kunnen genieten, nooit gemaakt” zegt Kitty van Dijk, eveneens bestuurslid van KUP 11. Zij vervolgt: “als de huidige kunstenaar door de bezuiniging niet aan het werk kan blijven wat gebeurt er dan met onze cultuur? Gaan we dan de kunst recyclen?”. Dorrith Hillenbrink vertelt: ”bij mij komen de beelden uit de jaren ’80 terug. Het sluiten van de volksmuziekscholen en de mogelijkheden om kunst en haar geschiedenis onder de mensen te brengen verdwenen toen”. Of zoals Guda Boelens het zegt: “als er geen kunst is, weten we niet meer waar het om draait en ontstaat er leegte”. Marie -Thérèse van der Riet vult aan: “ voor mij betekent het ook leegte, een kleurloos bestaan, het is als een eindeloze zee”. Kortom: Kup 11 hoopt dat het besef terug komt dat uitingen van kunst met beschaving te maken hebben. En dat kunst en cultuur het welzijn kunnen bevorderen en de wereld mooier en aangenamer maken. Daar zijn geen ellenlange cultuurdebatten voor nodig, naar de mening van Monica.

De expositie in De Nieuwe Bibliotheek in Almere is te zien vanaf 4 september t/m 28 oktober 2013. Stadhuisplein 101,1315 XL Almere.

Open: Ma. 10.00 -18.00 uur. Di. t/m Vrijd. 10.00 – 20.00 uur. Zaterdag. 10.00 - 17.00 uur. Zond.12.00 t/m 17.00 uur. Te vinden op de tweede verdieping en in de binnentuin. 

De deelnemende kunstenaars zijn Kitty van Dijk, Wil Fokke, Guda Boelens, Dorrith Hillenbrink, Marion Snijders, Anne Graalman, Marie -Thérèse van der Riet en Monica Maat. Klik op: Direct naar het septembernummer van CUNST  en zie blz. 30 en 31. Ook voor andere boeiende artikelen en werk van Hein Walter en nog veel meer is een kijkje nemen de moeite waard!  Direct naar het septembernummer van CUNST 


  k                       

 

Onder: EvenementenKalender oktober 2013 van de Nieuwe Bibiotheeek Almere

                   

 Boven: Evenmentenkalender van de Nieuwe Bibliotheek Almere. Tekst: KAALSLAG IN DE KUNST. Flevolands kunstenaaarscollectief Kup 11 stelt deze ludieke expositie samen die geinspireerd is op de kaalslag in de kunst en cultuursector. In de binnentuin staat het buitenobejct Mokerslag van Monica Maat                                                                                                         

 


 

Bericht en fotoreportage geplaats: 4 september door monica maat 

De Expositie Kaalslag in de Kunst van KUP 11 in de Nieuwe Bibliotheek Almere  is ingericht!  Hieronder een fotoreportage van Wil Fokke met tekst van monica maat

 

Super trots zijn wij, het kunstenaarscollectief Kup 11, op onze expositie 'de Kaalslag in Kunst en Cultuur' die te zien is in de Nieuwe Bibliotheek Almere vanaf 4 september tot 23 oktober.
Kitty van Dijk en Wil Fokke hebben samen met veel plezier de expositie mogen inrichten. Speciale dank daarbij gaat uit naar Wikky van Maare, programmeur exposities van de bibliotheek. Het bijzondere van deze expositie is dat 8 kunstenaars met totaal verschillende stijlen het thema "Kaalslag" tot een spannend geheel  hebben gemaakt.

Wie interesse heeft kan op afspraak een rondleiding bestellen.
Rondleiding op dinsdag of donderdag.
Bij minimaal 5 personen kopje thee gratis in de kantine van de Bibliotheek.
Opgeven tot en met 24 september bij Wil Fokke:  willy.fokke@gmail.com

Met vriendelijke groet, Wil Fokke

 

                      

Foto boven: De majestueuze entree van de Bibliotheek in Almere doet niet direct denken aan Kaalslag. Maar voor je het weet hangt je werk aan de achterkant van een paneel. Zoals hier van onze kunstenares Wil Fokke!

                                    

Boven op de foto: Onze kunstenares Kitty van Dijk staat dan wel voor haar werk  in de mooie entreehal van de bibliotheek te lachen, maar wat heeft ze nog voor op haar doek? Een palet met de laatste resten verf?  Moet ze het daarmee doen? Maar zoals het een echte kunstenares betaamt maakt ze er iets heel creatiefs van!    

                                                     

Foto boven: Wil Fokke bij haar werk: 'De vergankelijkheid'. Gemaakt van bijeengeraapt materiaal, zoals boomschors en zand.         

 

Foto boven: werk van onze kunstenares Dorrith Hillenbrink getiteld: "Ruïne". Geschilderd op een groot juten doek want -u begrijpt het al-  de  kunstenaar kan immers vanwege de kaalslag geen doek meer kopen!  Daarnaast, in de vitrine, staat een wereldbol  van onze kunstenares Guda Boelens getiteld: 'De kunstenaar van de wereld!'          

                                                

Boven: Onder de titel 'Tegenslag' en 'Groei' van keramiek , wil onze kunstenares Marion Snijders uitdrukking geven aan de creatieve mens die wat zijn tegenstand ook is, altijd doorgaat met nieuwe ideeën en groeien.

Boven: De beelden: "Verstomd 'en 'Geluidloos'' van  onze kunstenares Anne Graalman verwoorden haar gevoel van KAALSLAG!

                  

Boven: Twee werken van Kitty van Dijk, getiteld: 'Geen Vermeer, geen Delfts'. Daarnaast: 'Niets om te lachen', de Mona Lisa met een pleister voor haar mond.

                                                        

Boven: Voor onze kunstenares Marie Thérèse van der Riet betekent kaalslag totale afbraak, een kleurloos bestaan, lege muren die gevuld willen worden, het is als een eindeloze zee!

                     

Boven: In het kader van het thema ' KAALSLAG' heeft Wil Fokke een werk gemaakt dat is getiteld: 'Schuilen voor de crisis'  

                                                      

Boven: Speciaal voor de binnentuin van de bibliotheeek heeft Monica Maat in het kader van de Kaalslag het object  'Mokerslag' gemaakt.

 

Bovenstaande reportage geeft een indruk van de expositie maar natuurlijk is er nog veel meer werk te zien in de bibliotheek in Almere.

 


 

Bericht geplaatst 9 september door monica maat

OMROEP FLEVOLAND

In verband  met de expositie: KAALSLAG in kunst en cultuur van KUP 11 bij de Nieuwe Bibliotheek in Almere, zal Dorrith Hillenbrink namens KUP 11 op radio Flevoland  vertellen over deze expositie en de gedachten daarachter.

Luister en … huiver daarom op donderdagmiddag 12 september omstreeks 15.40 uur naar onze Dorrith Hillenbrink op radio Flevoland.

Te horen op 89.8 FM in Almere, Lelystad, Dronten , Noordoostpolder, Urk en Zeewolde!

Monica Maat

 


 

Geplaatst door monica maat 1 januari 2014

UITNODIGING VOOR DE KUNSTBEURS IN DE BANTSILIEK IN BANT 18 en 19 januari 2014

 

             

 


Geplaatst 29 november 2013

 

LUSTRUM 5e Flevolandse Kunstbeurs in de Bantsiliek van Bant

 

                 

Boven:  Flyer van de Kunstbeurs   www.bantsiliek.nl

 

De Bantsiliek in Bant is op 18 en 19 januari het toneel voor de vijfde editie van de Flevolandse Kunstbeurs

 

In de Bantsiliek in Bant wordt zaterdag 18 en zondag 19 januari 2014 voor de vijfde keer de Flevolandse Kunstbeurs gehouden.

Het Flevolandse kunstenaarscollectief Kup 11, waaronder ikzelf,  is voor deze lustrumviering uitgenodigd. Deze beurs vormt een podium voor vele Flevolandse kunstenaars. De ambiance en de sfeer  trekken ieder jaar weer vele bezoekers. Zelf bezoek ik de beurs elk jaar en ik kan uit ervaring zeggen dat het echt heel leuk is om een kijkje te nemen. Van harte aanbevolen dus!  

Grote verscheidenheid

Er is een grote verscheidenheid aan kunst te bewonderen: schilderijen, beelden, keramiek, glas-, hout- en viltkunst, sieraden enzovoorts. En uiteraard is er gelegenheid om een praatje te houden met de kunstenaars.

De beurs is zaterdag 18 en zondag 19 januari open van 11.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie, onder anderen over de deelnemende kunstenaars, zie de website van de Bantsiliek

 

                       

 

                      

 

Meer over de diverse kunstenaars die deelnemen aan de Kunstbeurs kunt U lezen door op de link te klikken van de facebookpagina van de Kunstbeurs:     https://www.facebook.com/FlevolandsekunstbeursBant
 

 


 

Geplaatst 7 februari 2014

FLEVOLANDSE KUNSTBEURS 2014 IN DE BANTSILIEK IN BANT EEN SUCCES

De Flevolandese Kunstbeurs in de Bantsiliek in Bant was een succes. Onderstaand een foto met een gedeelte van het werk van Kup 11, waaronder geometrisch werk van mijn hand, Lemniscaat genaamd, dat in verschillende afmetingen van groot naar heel klein en in diverse kleurstellingen te zien was.

 

Overzichtsfoto boven: Gedeelte van de 9 meter lange wand + stand met werken van KUP 11 tijdens de Flevolandese Kunstbeurs 2014 in de Bantsiliek in Bant op 18 en 19 januari 2014.

 


 

 

Geplaatst 7 februari 2014 

Nieuw promotiemateriaal voor KUP 11 in 2014 trekt de aandacht!

       

        ontwerpen/lay-out/ uitvoer © monica maat

Voor 2014 is door mij nieuw promotiemateriaal ontworpen en gemaakt voor Kup 11. Het nieuwe materiaal bestaat uit een brochure en 2 kunstkaarten met werk van de huidige leden. Op de kunstbeurs in Bant, afgelopen januari, trok dit zo gretig aftrek, dat het materiaal over de dagen verdeeld moest worden, om nog enige reserve over te houden. Een leuke ervaring!

 


EXPOSITIE GEWONNEN EN ONTGONNEN in COEVORDEN APRIL 2014

 

Geplaatst 25 maart 2014

'GEWONNEN EN ONTGONNEN'

Een gezamenlijke expositie van het Coevorder kunstenaarscollectief [CKC] en Kup 11 [Kunst Uit de Polder 2011] uit Flevoland. Het thema voor het CKC is veen en zand en voor KUP 11 water en klei. Op zaterdag 5 april 2014 om 14.00 uur wordt de opening  verricht door Dorrith Hillenbrink, lid van Kup 11. De expositie wordt voor het eerst in Coevorden getoond. Op een later tijdstip komt de expositie naar Lelystad. 

 

                

Een kijkje nemen? Dat kan op www.kunstcoevorden.nl  en op

https://www.facebook.com/pages/Gewonnen-en-Ontgonnen/299017913581456

 

 

 


 

Geplaatst 7 april door monica maat

Collages n.a.v. opening expositie Gewonnen en Ontgonnen op 5 april 2014 in Coevorden

Collages monica maat ©

Collage boven: tijdens de opening van de expositie "Gewonnen en Ontgonnen", hebben Mino de Roo namens het CKC en Kitty van Dijk namens Kup 11 een inleidend woord gehouden. Dorrith Hillenbrink, lid van Kup 11, opende de expositie met haar inleidend woord over de schone kunsten vanaf de 13e eeuw en de vrijheid, die we vergeleken daarbij, momenteel hebben verworven, als we naar de expositie  'Gewonnen en Ontgonnen', kijken. Monique Ramakers [CKC] droeg een toepasselijk gedicht voor over 'Z a n d en V e en ' van de stadsdichter van Emmen, Peter  Veen. [Zie onderaan deze pagina] Het initiatief voor deze expositie ligt bij Marions Snijders, lid van Kup 11. 

Collage onder: hierop zijn enkele afbeeldingen van werken van het Coevorder Kunst Collectief en Kunst Uit de Polder [KUP 11, Flevoland] te zien. De slang is één van de afbeeldingen uit het Kunstboek ZAND en VEEN van Tineke Tau. Ook zijn gedeeltelijke  uitsnijdingen van narcissen van de  installatie van Marieke Geerlings te zien. De narcissen zijn van keramiek. Iedereen die een narcis van keramiek koopt  kan thuis een foto maken en deze naar Marieke [van het CKC] opsturen. Narcissen groeien en bloeien overal of het nou op zand, veen of klei is. Dat is o.a. de achterliggende gedachte bij deze installatie.

Kortom kan gezegd worden dat er een prachtige expositie is te bezichtigen, waarbij de tegenstellingen goed tot uiting komen en sprake is van een geslaagde samenwerking. Ook de mooie ruimte van de galerie "KUNST op Vijf' speelt daarbij een rol.

Kup 11 wil bij deze alle leden van het Coevorder Kunstcollectief van harte bedanken voor de organistie en hun inzet ! 

Monica Maat

 

De expositie is nog tot 30 mei te bezichtigen aan de Sallandsestraat 5 in Coevorden.

Open: wo,do,vr,za van 13.00 tot 17.00 uur.

Onderstaand het gedicht van de Stadsdichter van Emmen, Peter Veen, dat tijdens de opening van de expositie is voorgedragen door Monique Ramakers, lid van het Coevorder Kunst Collectief. 


 

loflied op het grensgebied

waar de storm over de velden raast en bomen, mais

en riet zich voegen naar de wind, het water

 

in de winter kniediep op de akkers staat, waar na een

lange zwarte nacht de witte wieven

 

vluchten voor de zon en soms een lijk intact uit het

moeras wordt uitgegraven, de armoe

 

en de plaggenhutten allang in het museum staan en de

boeren het inmiddels rijke land bewerken

 

waar het zingen van de vogels nog steeds de herrie van

‘t verkeer verstilt, waar spons- en zwavelzwam

 

de bossen eetbaar maken en ik met hond vrij om me

heen uren dwaal door veen en veld

 

waar de valk zich op een veldmuis stort, een adder zich

verstopt wanneer ik door de heide klos, hunebed

 

en leylijn heden en verleden met elkaar verbinden en de

torens voor de wandelaar een veilig baken zijn, waar

 

de mensen geen kapsones hebben, maar stil genieten

van een goed bestaan, op het platteland, aan de rand

van nederland

 

©Peter Veen


 

Persartikel 5 april 2014 Coevorden huis aan huis .nl

 

COEVORDEN huis aan huis.nl

 

'Gewonnen en ontgonnen' geopend

Geplaatst op zaterdag 5 april 2014 16:18

Coevorden - Het Coevorder Kunstenaarscollectief CKC en Kunst uit de Polder KUP 11 houden net als vorig jaar een gezamenlijke expositie. Het thema is ditmaal 'Gewonnen en Ontgonnen'. Dorrith Hillenbrink van KUP opende de tentoonstelling vanmiddag.

De expositie is te zien in Galerie 'Kunst op 5' van het Coevorder Kunstcollectief aan de Sallandsestraat 5. Als onderdeel van de expositie toont Marieke Geerlings, lid van het Coevorder collectief, haar werk 'Transformatie', een veld van veertig keramische narcissen die in het zand zijn geplaatst. Het werk is geïnspireerd op het proces in de natuur waarbij bloemen en planten worden tot humus en tot veen.

De gezamenlijke expositie is in Coevorden te zien tot 30 mei, daarna verhuist de expositie naar Lelystad.

'Kunst op 5' heeft een bijdrage van 1.000 euro van het Prins Bernhardfonds gekregen. Daarvan zijn spots gekocht, zodat elk kunstwerk apart wordt belicht. Ook zijn drie sokkels aangeschaft, die zijn gemaakt door De Bentheimer.

'Kunst op 5' is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.kunstcoevorden.nl

 

Opening expositie - Foto's: Esselien de Groot Taaltotaal

 

  • http://www.coevordenhuisaanhuis.nl/pub/media/MzQ5NjkxXzk4ODE0NTJlNjUzNWI3ZmM1M2RiMmUyNzU2YTkyN2U0ZWUyYjRjM2FfOTQweEMxNjY4eDkzOCsxMjErMjk5.jpg

Boven: werk van Guda Boelens

 

  • http://www.coevordenhuisaanhuis.nl/pub/media/MzQ5Njk1Xzg4ZjlkOWU4MGRjNWI2MDJmN2JjZjIzNzE3NDk4Yjc5ZjhjNGZmZjlfOTQweEMyMDAweDExMjQrMCs3Nw==.jpg

Boven: installatie van Marieke Geerlings

 

  • http://www.coevordenhuisaanhuis.nl/pub/media/MzQ5NjkyXzllN2U5OTg2OGQ5MzkxNTI3ZGM0NzJjNjZhZGQ2NTIzMjE2ZDYzMDZfOTQweEMyMDAweDExMjQrMCs4MA==.jpg

Boven: installatie van Monica Maat

 

  • http://www.coevordenhuisaanhuis.nl/pub/media/MzQ5Njk2XzdkNmZjYjVkMDg3NTY5NjZmYTQ4ZjVjZTc3ODVhNzlhNjFlMTdkNzRfOTQweEMyMDAweDExMjUrMCsxNzA=.jpg

Boven: installatie van Marieke Geerlings

 

 http://www.coevordenhuisaanhuis.nl/pub/media/MzQ5Njk0Xzc2MTM4ZjgzYTc5ZDMwMGE3M2ZmNzljNjg0YTIzMDFhOWEwODc5YzlfOTQweEMyMDAweDExMjQrMCsxNTE=.jpg

Boven: keramisch object van Marion Snijders

 

 


 

 

EXPOSITIE 'KLEURRIJK KUP 11'  oktober 2014

 

Geplaatst 27 oktober 2014. Expositie 'Kleurrijk KUP 11'

 

Nog net voor onze expositie 'Gewonnen en Ontgonnen' in Lelystad [zie bericht hieronder] begint, is de expositie van KUP 11 in de Flevomeer Bibliotheek in Lelystad te bezichtigen van 29 oktober tot 15 december  2014 onder de noemer:                               

                 'KLEURRIJK  KUP 11' 

Op deze expositie worden schilderijen getoond van diverse pluimage. Het belooft dan ook een kleurrijk geheel te worden!

 

                         

 

Onder: foto's monica maat. Expositie van Kup-11 in de bibliotheek van Lelystad.Geplaatst 5 nov. 2014

 

                                                                                                  

                                                                                                  Boven: links Anne Graalman, midden Guda Boelens, rechts Rien Nijboer                           

Boven: links Marijke Kienhuis, rechts Monica Maat

                                           

                                            Boven: links Jeannette Plantenga,  rechts Kitty van Dijk  

 

Onder: geplaatst door monica maat 5 nov. 2014. Aankondiging expositie Kup 11 in: Lelystad Deze Week.

     

 

 

 


 

EXPOSITIE GEWONNEN EN ONTGONNEN in LELYSTAD NOVEMBER  2014

 

 

Geplaatst 4 november 2014

 

Expositie Gewonnen en Ontgonnen

Fotoreportage van inrichten en opening van de

expositie in Loods 32 nov.2014

Meer info klik op: Pagina van Gewonnen en Ontgonnen - Facebook 

 

Fotocollage openening monica maat ©

 

Fotocollage inrichting monica maat © Werk van 22 leden van het Coevorder Kunst Collectief en  leden van Kup 11, Willy Fokke, Kitty van Dijk, Marion Snijders, Guda Boelens, Dorrith Hillenbrink, Marie Thérèse van der Riet, Jeannette Plantenga, Rien Nijboer, Anne Graalman, Marijke Kienhuis, Monica Maat


 

PERSBERICHTEN geplaatst 5 nov. 2014

 

 

Aankondiging in Kunstblad CUNST November 2014

EXPOSITIE : Gewonnen en Ontgonnen

#Loods 32, Lelystad

Kunstenaars collectieven KUP-11 en CKC

Coevorden werken samen aan een expositie

over klei en veen. Over de kunstenaar en het

land dat hem omringt.

Vanaf 1 November het vervolg van de expositie

Gewonnen en Ontgonnen, maar nu in Loods 32

in Lelystad.(van 1 t/m 23 Nov)

Opening 1 November 16:00

# loods32

Adres: Zeilweg 32, 8243 PK Lelystad.

Openingstijden: Za - Zo: 14:00 - 17:00

 

 

 

 


Geplaatst 11 oktober 2014

 

Expositie Gewonnen en Ontgonnen

Binnenkort is het zover, de leden van het Coevorder Kunst Collectief en Kup 11 werken  al weer een flinke tijd toe naar de gezamenlijk te houden expositie: 'Gewonnen en Ontgonnen'. Ook de organisatie van de opening en de programma's voor twee zondagmiddagen verlopen vlot. Vrijdag 28 oktober kan de expositie worden ingericht en zaterdag 1 november volgt de opening. Hieronder ziet u de uitnodiging en de programma's voor 9 en 23 november.

                           

                            vormgeving uitnodiging monica maat ©

M e e r  i n f o r m a t i e  over  de  extra  middagen die   KUP 11 organiseert:  zie onderstaande  berichten

SCHRIJFMIDDAG  ZONDAG  9 november 2014   14.00- 17.00 uur

Loods 32. Zeilweg 32, Lelystad.

Info: 0320- 26 10 98  of  26 30 64

Op zondag 9 november organiseert KUP 11 een schrijfmiddag in de  expositieruimte Loods 32.

Iedereen, dichter of toekomstig dichter is van harte welkom om deel te nemen. De Dijkdichters zullen ook aanwezig zijn. De deelnemende kunstenaars hopen u met hun werk te inspireren aan de hand van de expositie ‘Gewonnen en Ontgonnen’. Uitgangspunten daarbij zijn de elementen klei, water, zand en veen.U kunt vrij experimenteren, waarbij het plezier, om dit met elkaar uit te wisselen, voorop staat.

 

4 werken van KUP 11

LEZING ZONDAG 23 nov. 2014  door  ED VOIGT 14.00- 16.00 uur

Op zondag 23 november wordt op uitnodiging van KUP 11 een lezing gehouden door ingenieur Lely-kenner Ed Voigt in Loods 32.

De titel van de lezing is: ’De levensreis van ingenieur Cornelis Lely’.

Programma:

14.00 - 14.45 uur     lezing.

14.45 - 15.00 uur     pauze met de mogelijkheid de opgestelde panelen

                              van Ed Voigt te bekijken.

15.00 -15.30 uur      vervolg lezing

15.30 – 16.00 uur    gelegenheid tot het stellen van vragen

 

Loods 32,  Zeilweg 32, Lelystad.  

                                          


 

PERSBERICHT

              

EXPOSITIE GEWONNEN EN ONTGONNEN

LELYSTAD. Onder het motto: ’Gewonnen en Ontgonnen’ wordt in november een bijzondere expositie gehouden. Daar gaat een leuk verhaaltje aan vooraf, aldus de woordvoerster van Kup 11, Monica Maat. Vanaf 2011 organiseert Kup 11 [Kunst Uit de Polder 2011] ieder jaar een aantal exposities waarbij uitsluitend op een thema wordt gewerkt. Ook dit jaar is dat weer het geval. In 2012 is KUP 11 n.l. een samenwerkingsverband aangegaan met 25 kunstenaars van het Coevorder Kunst Collectief. Dat resulteerde in een gezamenlijke expositie onder de noemer: ' Gewonnen en Ontgonnen', in april en mei van dit jaar in galerie ‘Kunst op 5’ in Coevorden. Deze expositie wordt nu - op uitnodiging van Kup 11 - eveneens onder de noemer: 'Gewonnen en Ontgonnen', in Lelystad gepresenteerd.

Marion Snijders, organisator van deze expositie vertelt: uitgebeeld wordt hoe de kunstenaars hun plekje zien. Het polderland en de veengronden. Het water en de klei van Flevoland tegenover het Drentse zand en veen. Hoe laten de kunstenaars zich inspireren door het land dat hen omringt. Dat kan op doek, maar ook d.m.v. installaties en keramiek.

Opening Ed Voigt                          

De  opening van de expositie zal plaatsvinden door ingenieur Lely-kenner Ed Voigt op zaterdag 1 november om 16.00 uur, in galerie Loods 32, aan de Zeilweg 32. Iedereen is van harte welkom. Daarnaast valt er muziek te beluisteren van accordeonist Magda Brouwer en gitarist Jan Rabs. Marijke Kienhuis heeft voor deze gelegenheid twee liederen geschreven, die zij samen met Anne Graalman ten gehore zal brengen. De expositie is te bezichtigen van 1 t/m 23 november 2014. Openingstijden: 1,2,  8,9, 15,16, 22,23, november van 14.00-17.00 uur.

Extra schrijfmiddag en lezing 

Naast de expositie worden er twee extra zondagmiddagen georganiseerd. 

Op zondag 9 november organiseert Kup 11 een schrijfmiddag van 14.00-17.00 uur in de expositieruimte Loods 32. Zeilweg 32, Lelystad. Iedereen, dichter of toekomstig dichter is van harte welkom om deel te nemen. De Dijkdichters zullen ook aanwezig zijn. De deelnemende kunstenaars hopen u met hun werk te inspireren aan de hand van de expositie ‘Gewonnen en Ontgonnen’. Uitgangspunten daarbij zijn de elementen klei, water, zand en veen. U kunt vrij experimenteren, waarbij het plezier, om dit met elkaar uit te wisselen, voorop staat.

Op zondag 23 november van 14.00-tot 16.00 uur wordt op uitnodiging van KUP 11 een lezing gehouden door ingenieur Lely-kenner Ed Voigt in Loods 32, Zeilweg 32, Lelystad. De titel van de lezing is: ’De levensreis van ingenieur Cornelis Lely’.

Persbericht Monica Maat

 

 


 

Geplaatst 9 mei 2015

 

Expositie De Verbeelding

UITNODIGING

 

                        

 

Expositie 'DE

VERBEELDING' in Tiny's Galerie en een gedicht  van Marijke Kienhuis

 

Onder de titel 'De Verbeelding' houdt Kup 11 vanaf 20 juni een expositie in Tiny's Galerie in Lelystad.

Geïnspireerd op deze titel heeft Marijke Kienhuis een gedicht geschreven.                     

 


GEDICHT 

                             Meer

              dan woorden

              kunnen zeggen

             kun je waarheid

            in beelden leggen

           in vormen en lijnen

            in kleuren en spel

              waar woorden

                niet reiken

                  …........

                    redt

               verbeelding

                  het wel.

 

            © Marijke Kienhuis

                           2015

                                         


                                                                                   

Persbericht in kunstblad CUNSt 1 juni 2015

digitaal tijdschrift

K V F - Kunstenaars Vereniging Flevoland

Kunstenaars voor Flevoland 06/ 2015

 

Expositie - Lelystad

Kup 11

 

LELYSTAD. Onder de titel:’DE VERBEELDING’ exposeert het kunstenaarscollectief KUP 11 vanaf 20 juni haar bonte en fantasierijke werken in Tiny’s Galery. Het collectief dat altijd op een thema werkt is deze keer uitgegaan van de titel: ’De verbeelding’ en daarmee willen 11 kunstenaars hun favoriete werken tonen met een eigen interpretatie van ’De verbeelding’ en tegelijkertijd tot de verbeelding van het publiekspreken. Monica Maat vertelt: ’het collectief is o.a. opgerichtom elkaar te inspireren en te versterken en ook deze expositie is daar weer een levendig voorbeeld van. Het aardige is dat ondanks het digitale tijdperk, de beeldtaal van kunstenaars op doek toch tot de verbeelding blijft spreken’. ’Door de verscheidenheid van stijlen kan iedereen denk ik wel wat van zijn gading vinden om met de verbeelding op de loop te gaan en er mee te spelen’.

Lies Resink toont de mens in vele verbeeldingen, zoals de mens dievalt, evenwicht zoekt, een sprong in het diepe waagt, of er is voor de ander. Kitty van Dijk werkt met stoffen, wol, inkt en verf, om lichtinval, lucht of water te verbeelden. Door haar materiaalgebruik geeft zij het werk een andere dimensie. Ook Marie-Therese van der Riet werkt met verschillende materialen waardoor er een subtiel samenspel ontstaat van kleur, licht en materiaal. Willy Fokke laat met haar eigen kleurenpallet beelden ontstaan waarbij zij probeert zich in situaties in te leven waarvan het bestaan onbewezen is. Rien Nijboer werkt naar een resultaat toe zonder dat hij daarbij een vooropgezet doel voor ogen heeft. Anne Graalman geeft binnen haar fantasiewereld kleur en vorm aan haar gedachten met materialen zoals b.v. zand, schelpengruis lijm en klei. Zij doet dat deels herkenbaar en deels vervreemdend, waarbij de mens voor haar een onuitputtelijk onderwerp is. Marijke Kienhuis heeft het op de volgende wijze verwoord: ’Meer dan woorden kunnen zeggen, kun je waarheid in beelden leggen, in vormen en lijnen, in kleuren en spel, waar woorden niet reiken, redt verbeelding het wel.

Opening door wethouder Sparreboom

’De Verbeelding’ wordt geopend door wethouder Sparreboom op 20 juni om 16.00 uur in Tiny’s Galery. Stationsplein 186 in Lelystad. Iedereen is van harte uitgenodigd!

Openingstijden: do,vrij, zat, van 12.00 tot 15.00 uur.

Behalve werk in de Galery wordt ook de volledige etalageruimte van Tiny’s Galery gevuld met bonte verbeeldingen van de kunstenaars van KUP 11.

Meer informatie: www.kup-11.nl

KUP 11 bestaat uit: Wil Fokke, Guda Boelens, Kitty van Dijk, Dorrith Hillenbrink, Anne Graalman, Marie Thérèse van der Riet, Marijke Kienhuis, Rien Nijboer, Esam Alwasete, Lies Resink en Monica Maat.

 

Monica Maat

 


PERSBERICHT FLEVOPOST

 

 

UITNODIGING 'DE VERBEELDING' in DE WEEK VAN LELYSTAD

 

 


 

CULTUUR VOOR LELYSTAD 19 juni 2015

 

KLIK OP ONDERSTAANDE LINK VOOR EXPOSITIE 'DE VERBEELDING'  IN: CULTUUR VOOR LELYSTAD

zaterdag 20 juni 2015

Expositie: de Verbeelding

Tiny's Galery

 


 

VVV LELYSTAD   EXPOSITIE 'DE VERBEELDING'

 

Nieuwe expositie bij TINY'S GALERY

Varia VVV

Er wordt een nieuwe expositie geopend bij TINY’S GALERY. Van 20 juni tot en met 20 september kunt u expositie DE VERBEELDING komen bekijken.
Er is werk te bewonderen van: Willy Fokke, Kitty van Dijk, Marie-Thérèse van der Riet, Lies Resink, Monica Maat, Guda Boelens, Marijke Kienhuis, Dorrith Hillenbrink, Rien Nijboer, Anne Graalman en Esam Alwasete.

De opening is zaterdag 20 juni en begint om 16.00 uur. Wethouder Janneke Sparreboom is aanwezig.

TINY’S GALERY
Stationsplein 186
8232 VT Lelystad
Openingstijden: donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 – 15.00 uur.

 

 

 

 


 

 

VOOR Pr Expo 'DE VERBEELDING' OP KUNSTPLEIN LELYSTAD klik op:

Kunstplein Lelystad | Facebook    https://nl-nl.facebook.com/pages/Kunstplein-Lelystad/127262010781554

 


 

 

Geplaatst 26 juni 2015

 

FOTOREPORTAGE OPENING EXPOSITIE DE VERBEELDING 20 juni 2015 in TINY'S GALLERY

Voor berichtgevingen uitnodiging en persberichten zie onder deze fotoreportage

 

                

             

               

               Rechts boven ziet u mijn geometrisch  werk getiteld: Islamitisch motieven. In het midden het schilderij getiteld:  Lemniscaat

                            Afbeelding boven: Schilderij van Monica. Dit geometrische werk is geinspireërd op een Islamitisch meetkundig motief. Als u langer, zonder met de ogen te knipperen, naar één punt blijft kijken speelt het met uw waarneneming                                                                                

              

 

               

               FOTOCOLLAGES MONICA MAAT ©

 

 

          

          Raagdpleeg voor evenementen en exposities ook de agenda van ECL

 

             

                              

 


 

Geplaatst 23 augustus 2015

 

Suppoosten door leden van KUP 11

Elke donderdagmiddag suppoosten leden van KUP 11 bij Tiny's Galerie waar vanaf juni werken van KUP 11 en diverse andere kustenaars worden geëxposeerd. Zie foto onder.

 

                                          

Onder: Maar ook Tiny de Bruin, eigenaresse van de Galerie, is isuiteraard veel aanwezig.  Zou ze er zelfs slapen?

 Filmpje over Tiny's Galerie

 

met o.a. werk van leden van Kup 11

 

André Broens en Jolanda van der Heijden hebben een  filmpje gemaakt, dat een aardig beeld geeft van Tiny’s Galerie, waar leden van Kup 11 momenteel exposeren. Er zijn o.a. werken te zien van Tiny de Bruin de galeriehoudster, kunstenaars die in oktober deelnemen aan de ARL [Atelierroute Lelystad, 2015],  leden van KUP 11, deelnemers aan de KRL [Kunstroute Lelystad] en  overige kunstenaars.

Voor een link klik op: 

http://atelierroutelelystad.eu/wp/?p=9626

 

 


 

EXPOSITIE 'ZICHT OP NIEUWS', van KUP 11 BIJ OMROEP FLEVOLAND, OKTOBER 2015/ JAN. 2016

 

 

Geplaatst op 14 september 2015

 

 

KUP 11 EXPOSEERT BIJ OMROEP

FLEVOLAND

 

UITNODIGING EXPOSITIE: 'ZICHT OP NIEUWS'

 

 

           

            Uitnodiging vervaardigd door Omroep Flevoland

 

Op 9 oktober zal de opening plaatsvinden van de nieuwe tentoonstelling van KUP 11, waaronder ikzelf,  met als titel: 'Zicht op Nieuws'.

Omdat de expositie in het gebouw van Omroep Flevoland plaatsvindt hebben de kunstenaars, tussen allerlei nieuwsberichten op de website van Omroep Flevoland gezocht naar tekstkoppen die hen inspireerden, die als uitgangspunt konden dienen voor hun schilderijen. De kunstenaars hebben daarbij alle vrijheid genomen om op geheel eigen wijze te interpreteren en hebben daarbij rijkelijk hun fantasie laten gaan.

De schilderijen zijn op deze manier geen illustraties, maar zelfstandige kunstwerken geworden. Er is o.a. gewerkt over zwerfvuil, pleziervaart, Oostvaardersplassen, De Nieuwe Wildernis en Sunsation.

Kijk voor een voorproefje op de  pagina's van alle kunstenaars op: www.kup-11.nl

 

Opening: 9 oktober van 16.30 tot 18.30 uur door Felix Guerain 

Adres:  Omroep Flevoland

Larserpoortweg 40   8200 AN Lelystad

U bent van harte uitgenodigd!

Openingstijden: op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur

De expositie loopt  tot 4 januari 2016

 

 

INRICHTEN EXPOSITIE

Op vrijdag 1 oktober is de expositie bij Omroep Flevoland ingericht door Marijke Kienhuis, Wil Fokke en Monica Maat.

Onderstaande collage geeft een beeld van deze activiteit. 

 

             

 


 

OPENING EXPOSITIE 9 oktober

 

 

LINK naar kort filmpje van Omroep Flevoland over enkele thema's met betrekking tot de expositie van KUP 11

http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/128433/lelystad-kunst-over-het-nieuws-bij-omroep-flevoland

                                                                                        

 

ZICHT OP NIEUWS    FOTO'S:  Juul Baars


 De expositie van KUP 11 is geopend. De kunstenaars hebben tijd om even te poseren.
                                                                  

                   Foto's: Juul Baars                    

 

    

 

Twee werken van Monica Maat in de hal van Omroep Flevoland

 

      

 

 

 

  

Links boven: bijzondere werken van Kitty van Dijk vervaardigd op zijldoek.

 

.

 

 

 

ZICHT OP NIEUWS    FOTO'S Monica Maat


foto's: monica maat    Twee schilderijen van monica maat  in de hal van Omroep Flevoland op het  thema: De Nieuwe Wildernis [ n.a.v. de film 2014] en de  Hanzelijn met Rode Spoorbrug, tussen Lelystad en Zwolle [ n.a.v. de opening eind dec. 2013] 

 

 

                                                  

                                

         

                                          foto's: monica maat

 

 


 

EXPOSITIE KUP 11 ZWERFVUIL VASTGELEGD IN THEATER POSA LELYSTAD. [UITNODIGING + PR/ PERS + ARTIKEL IN CUNSTvan MONICA MAAT]

 

Geplaatst 17 janauri 2016 

 

UITNODING EXPOSITIE over ZWERFVUIL, een expositie waar ik als lid van KUP 11 deel van uit maak 

Voor meer informatie over deze expositie kunt u een artikel lezen in Kunstblad CUNST. Klik hiervoor op:  Direct naar het april nummer van CUNST    [blz. 17-23]

 

Let op: Tijdens de opening op 24 april  en op di. 20,   do, 28 en vrijd. 29 april zijn ook instalaties/ objecten te bezichtigen.  Daarna moet het podium van het theater weer beschikbaar zijn. De werken aan de wand blijven t/m 20 mei te bezichtigen. 

 

 

PR

 

DIVERSE LINKS en Persart. m.b.t. expositie ZWERFVUIL

 

Artikel in Cunst

De vervuiling de baas? Of laat arrogantie de aarde en daarmee de mensheid sterven? KUP 11 aan de slag met ”Zwerfvuil Vastgelegd” in theater Posa

Door Monica Maat

 Foto Rien Nijboer ©

Zwerfvuil, duurzaamheid, milieu, klimaat, en sterven. Wat heeft het met elkaar te maken? Is er een verband te leggen? Onlangs was in de Volkskrant te lezen dat microscopisch kleine plastic deeltjes een nadelige invloed hebben op de voortplanting van de Japanse oester. Het aantal larven is verminderd met 40%. Elk jaar komen er  miljoenen tonnen plastic in zeeën en oceanen terecht. Het probleem van vervuiling en zwerfvuil wordt steeds groter. De mens denkt de vervuiling en de natuur te kunnen bedwingen. Zo weet Nederland haar land machtig mooi te beschermen tegen water. Daar kun je spreken van de natuur de baas. Maar gaat de natuur niet een keer gigantisch protesteren tegen de arrogantie van onverschillig vervuilen?

Worden we de vervuiling wel de baas? Is de aarde, en daarmee de mens langzaam stervende? Doemdenken wordt dat genoemd. Hebben de boeken: Dode Lente en Sinds Dode Lente ons op tijd wakker geschud begin jaren ’70, of zitten we nu met de gebakken peren? Gaan we aan ”sterfvuil” ten onder of keert alles ten goede? Heeft het Rapport van de club van Rome ons een te zwart scenario voorgespiegeld en heeft het protest uit de jaren ’80 tegen kernenergie zin gehad? Wat te denken van de kernramp, nog niet zo heel lang geleden in Japan in 2011? Wat kost de verwijdering van zwerfvuil ons en wat kunnen we wat doen aan gedragsverandering? Allemaal vragen die direct of indirect te maken hebben met de leefbaarheid van onze aarde en die mede deel uitmaken van de vergankelijkheid van mens en dier. Klik voor vervolg van dit artikel in maandblad CUNST op: 

Voor UITGEBREIDE informatie over deze expositie kunt u een artikel lezen in Kunstblad CUNST. Klik hiervoor op:  Direct naar het april nummer van CUNST  [blz. 17-23]

 


Onderstaand de link naar de krant: Hart van Lelystad voor de uitnodiging  https://www.facebook.com/Hart-Van-Lelystad-345039625697524/

 

 Onderstaand de link naar stichting Culturale voor de uitnodiging.  http://atelierroutelelystad.eu/wp/?p=10557.

 

Onderstaand de link naar Kunstplein Lelystad voor de uitnodiging