Geplaatst  15 april 2018

 

 

KUNSTFILM 'De schoonheid van Geometrie'

 

 

Afgelopen maanden is in opdracht van Monica een korte kunstfilm vervaardigd  onder de titel: 'De schoonheid van Geometrie', die  haar première zal beleven tijdens de opening van de gelijknamige expositie met haar geometrisch werk op 8 juli 2018 in het Stadsmuseum van Harderwijk.

 

Over de kunstfilm 'De schoonheid van Geometrie': 

 

'De Schoonheid van Geometrie' is een korte film die wordt gemaakt in mijn opdracht. Een film die gelijktijdig met de tentoonstelling van mijn  geometrische werk in het Stadsmuseum in Harderwijk haar première zal beleven.

Een geometrisch film? Hoe leg je zoiets uit?

Een film over en met gebruik van geometrie. Het moest geen film worden over mijzelf of over hoe mijn werk  tot stand komt, maar over geometrie waarbij als basis geometrische figuren uit mijn schilderijen worden gebruik. Dat betekent dat ik de basisfiguren uit mijn schilderijen met behulp van de computer heb bewerkt, waardoor er diverse grafische elementen ontstaan  die ik doorstuur naar de filmstudio, waar ze verder bewerkt worden met behulp van animatie. Daarbij moet alles ook ritmisch kloppen met de muziek die ik voor de film heb uitgekozen. Tevens mocht er wat mij  betreft een tikkeltje humor aan te pas komen. Een  knipoog naar de geometrie. Ga er maar aanstaan. Geen eenvoudige opdracht, maar ik denk dat het Studio Volans gelukt is om een bijzondere en speelse  geometrische kunstanimatie te maken! 

 

Voor het totale programma op 8 juli  in het Stadsmuseum Harderwijk kunt u klikken op:


 

 

 

Studio Volans van Aranka Mulder en Jan Broedersz www.studiovolans.com

 

 

Studio Volans is een klein creatief bedrijf dat zich richt op animatie en illustratie en  experimenteert met allerlei technieken om nieuwe vormen van media te verkennen. Aranka Mulder en Jan Broedersz de twee oprichters van studio VOLANS  vinden het leuk om allerlei soorten verhalen te maken met behulp van traditionele en digitale technieken en wagen zich ook in de wereld van Virtual Reality.  

Aranka Mulder heeft een audiovisuele opleiding gevolgd voor professioneel video-editor in Amsterdam en ontdekte dat animatie haar passie is. Na het afronden van haar opleiding in Amsterdam begon ze zich te richten op animatieontwerp en storytelling aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle, waar ze de titel Bachelor of Arts behaalde. 
Jan Broedersz,  mede-oprichter van Studio Volans maakte sinds de middelbare school korte films en animaties en raakte gefascineerd door de wonderen van de videowereld en volgde een audiovisuele opleiding in Amsterdam en behaalde de titel van Bachelor of Science.

 

.